Politika

"Rīgas namu pārvaldnieks" valde apstrīdējusi lēmumu par tās atstādināšanu

© Sputnik / Sergey MelkonovРижская дума
Рижская дума - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Rīgas namu pārvaldnieks" valdes locekļi uzskata, ka kļuvuši par Rīgas mēra Oļega Burova un bijušā vicemēra Vadima Baraņņika attiecību kārtošanas upuriem.

RĪGA, 21. novembris – Sputnik. Pašvaldības uzņēmuma "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) atlaistā valde vērsusies Zemgales Rajona tiesā Jelgavā ar prasību par attiecīga Rīgas mēra Oļega Burova lēmuma atcelšanu, raksta BB.lv.

Конгресс партии Согласие. Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Politika
Ušakovs: mēs vēlamies pārliecināt Rīgas domi uzsākt ārstēšanos

Turklāt RNP valde vērsusies Uzņēmumu reģistrā ar lūgumu nereģistrēt uzņēmuma valdes sastāvā notikušās izmaiņas. Iesniegums ar lūgumu izvērtēt Rīgas mēra lēmuma tiesiskumu tika nosūtīts arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Jurim Pūcem.

"Rīgas mēra lēmums bija straujš, pārsteidzīgs, nepamatots un politiski motivēts. Šis lēmums bija tendēts uz attiecību kārtošanu ar iepriekšējo kapitāldaļu turētāju, nevis pamatots ar RNP saimnieciskās darbības rezultātiem," paziņoja bijušais RNP valdes priekšsēdētājs Aivars Gontarevs.

Viņš norādīja, ka mēra lēmums neatbilst labas korporatīvās vadības pamatprincipiem un tam ir jābūt atceltam. Gontarevs paskaidroja, ka uzticības zaudēšana gadījumā, ar kuru Burovs skaidroja savu lēmumu par RNP valdes atlaišanu, likums nosaka to, kā un kādā termiņā jābūt sasauktām sanāksmēm šādu lēmumu pieņemšanai.

"[Mums] nav saprotama šī steiga un naudas un varas kāre, kas pārņēmusi Rīgas mēru, tāpēc esam vērsušies tiesā ar iesniegumu, kurā precīzi norādīts, kas un kā pārkāpts. Nepieciešams šo mēra lēmumu iesaldēt, jo lēmums bijis prettiesisks," uzsvēra Gontarevs.

RNP atradās vicemēra Vadima Baraņņika atbildības zonā, kuru nocēla no posteņa ar Rīgas domes lēmumu. Šonedēļ Burovs atlaida RNP valdi, pēc viņa sacītā, dēļ tā, ka uzņēmumā brieda jauns korupcijas skandāls. Saskaņā ar mediju datiem, uzņēmums glabāja 6 miljonus eiro PNB Bankas kontos un nevar atgriezt tos no Noguldījumu garantiju fonda.

Ziņu lente
0