Politika

Boriss Džonsons runā par Krievijas "iejaukšanos" Lielbritānijas politikā

© Sputnik / Алекс Макнотон / Pāriet pie mediju bankasЗапуск процедуры выхода Великобритании из ЕС
Запуск процедуры выхода Великобритании из ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Izlūkdienesta pārskats par iedomātām "Krievijas pēdām" Lielbritānijas politikā nav nācis klajā savlaicīgi pierādījumu trūkuma dēļ, atzina Apvienotās Karalistes valdības vadītājs Boriss Džonsons.

RĪGA, 16. novembris — Sputnik. Lielbritānijas valdības un specdienestu rīcībā nav informācijas par to, ka Krievija patiešām būtu iejaukusies britu politikā, vēsta Sputnik Igaunija.

"Nekādu iejaukšanās pierādījumu nav," informēja Boriss Džonsons.

Президент Франции Эммануэль Макрон на зрительской трибуне перед полуфинальным матчем чемпионата мира по футболу между сборными Франции и Бельгии. - Sputnik Latvija
Poļu mediji nosaukuši Makronu par "Kremļa noderīgo idiotu"

Viņš piebilda, ka neuzskata to par pamatu publikācijas procesa aizkavēšanai: "Es nesaskatu iemeslus mainīt ierastās procedūras, kas tiek pielietotas Izlūkošanas un drošības komitejas pārskatiem, tikai tāpēc, ka notiek vēlēšanas."

Pārskats, kas veltīts jautājumam par "Krievijas iejaukšanos" valsts politikā, piemeram, referendumā par Brexit Lielbritānijas valdībai bija jāpublicē jau 4.novembrī, taču publikācija atlikta līdz parlamenta vēlēšanām, kas ieplānotas šī gada 12.decembrī.

Pārskats ir parlamenta Izlūkošanas un drošības komitejas 18 mēnešus ilgās izmeklēšanas rezutāts. Iepriekš tā publikācija tika atlikta, jo Džonsons esot parāk aizņemts ar Lielbritānijas izstāšanos no ES.

Iepriekš nopietnu Krievijas "iejaukšanās" pierādījumu trūkumu bija spiests atzīt speciālais prokurors Roberts Millers, kurš divus gadus izmeklēja "iejaukšanos" ASV prezidenta vēlēšanās.

Татьяна Жданок - Sputnik Latvija
Var apgūt pat 100 miljonus: EP deputāte par ES naudas šķiešanu cīņā ar Krieviju

Tomēr ASV Senāts pieņēma paziņojumu par "iejaukšanos" un ieviesa sancijas pret Krieviju. Apsūdzības vēl joprojām izskan medijos un politiskajās diskusijās ASV, Lielbritānijā un vairākās citās rietumvalstīs.

Krievijas Ārlietu ministrija jau vairākkārt ir norādījusi: tamlīdzīgas apsūdzības ir nepamatotas, tām nav nekāda sakara ar realitāti. Par to informējis gan KF prezidents Vladimirs Putins, gan ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.

Šī gada novembrī Lavrovs ar zināmu sarkasmu atbildēja uz Rietumu žurnālistu kārtējo jautājumu par "Krievijas iejaukšanos".

Ziņu lente
0