Politika

Ušakovs: mēs vēlamies pārliecināt Rīgas domi uzsākt ārstēšanos

© Sputnik / Sergey MelkonovКонгресс партии "Согласие". Нил Ушаков
Конгресс партии Согласие. Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nils Ušakovs redz divas izejas Rīgas domes krīzei: pašvaldības darba stabilizācija vai ārkārtas vēlēšanas

RĪGA, 15. novembris – Sputnik. Pieņemot lēmumu par darba apturēšanu Rīgas domes koalīcijā, "Saskaņa" necenšas šantažēt partiju "Gods kalpot Rīgai", paziņoja eirodeputāts, bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs radio Baltkom ēterā.

Aizvakar Rīgas domes "Saskaņas" frakcija izvirzīja ultimātu GKR, pieprasot izbeigt sadarbību ar "Neatkarīgo deputātu frakcijas" (NDF) pārstāvjiem un atsaukt viņus no amatiem. Par šāda lēmuma iemeslu partijā nosauca to, ka iestādēs, kuras ir NDF atbildības zonā, valda haoss: PNB Bankā pazudušie 6 miljoni eiro RNP līdzekļu, tā arī neuzsāktais audits pašvaldības uzņēmumos un daudzi citi piemēri. Vienlaikus tiek radīti traucēkļi visas domes darbam.

Aizvakar gandrīz visi "Saskaņas" deputāti pameta Finanšu un administratīvās komitejas sēdi, savukārt vakar frakcija nolēma apturēt darbu koalīcijā, kamēr GKR nepieņems savu lēmumu par sadarbības izbeigšanu ar NDF.

Pēc Ušakova sacītā, galvaspilsētas pašvaldība pārdzīvo krīzi, no kuras ir jāiziet.

Заседание Рижской думы и вопросы кандидату в мэры Риги Олегу Бурову  - Sputnik Latvija
"Saskaņa" uz laiku apturējusi dalību Rīgas domes koalīcijā

"Situācija ir ļoti saspringta, visi ir dzīvi cilvēki, visiem ir emocijas. Taču vārds "šantāža", manuprāt, vismazākajā mērā piestāv tam, ko "Saskaņa" šobrīd dara Rīgas domē. Es izmantotu citu analoģiju – akūta slimība, ar kuru ir jātiek galā. Ja tu centies pārliecināt kolēģi, ka ir jāsāk ārstēšanās, tad to nav pareizi dēvēt par šantāžu. Un es runāju par situāciju kopumā, mēs nepārmetam partneriem no "Gods kalpot Rīgai", ka tā ir viņu vaina," pateica Ušakovs.

Tāpat viņš prognozēja divus scenārijus, kuri var attīstīties Rīgas domē tuvākajā laikā.

"Mēs gaidām apņēmīgas darbības no mūsu partneriem "Gods kalpot Rīgai", ar kuriem mēs esam nostrādājuši 10 gadus. Vienlaikus, kamēr šo lēmumu nav, mani kolēģi pieņēma lēmumu apturēt dalību koalīcijā. Es redzu divus notikumu attīstības ceļus: izdosies stabilizēt pašvaldības darbu vai arī visām frakcijām būs jāvienojas un jāpiedāvā rīdziniekiem ārkārtas vēlēšanas," pateica Ušakovs.

Ziņu lente
0