Politika

Džonsons palūdza Eiropas Savienībai atlikt Brexit uz trīs mēnešiem

© REUTERS/Peter NichollsПремьер-министр Великобритании Борис Джонсон
Премьер-министр Великобритании Борис Джонсон - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Britu valdības vadītājs Boriss Džonsons vērsās pie Eiropas Savienības ar lūgumu atlikt Brexit – Donalds Tusks apstiprināja vēstules saņemšanu no Londonas.

RĪGA, 20. oktobris – Sputnik. Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons nosūtīja vēstuli Eiropas Padomes vadītājam Donaldam Tuskam, kurā palūdza atlikt Brexit uz trīs mēnešiem – līdz 2020. gada 31. janvārim.

Taču britu Ministru kabineta vadītājs norādīja, ka Lielbritānijas izstāšanās no ES ir iespējama arī agrāk, "ja puses spēs ratificēt vienošanos (par Brexit) pirms šī datuma".

Eiropas Padomes vadītājs Donalds Tusks apstiprināja informāciju par to, ka viņš ir saņēmis Brexit termiņa pagarināšanas pieteikumu no Londonas.

"Tagad es sākšu konsultēties ar ES līderiem par to, kā lai reaģē," paziņoja viņš savā Twitter.

Taču Tusks neprecizēja, uz cik ilgu laiku Džonsons lūdzis atlikt Brexit.

Aizritējušajā sestdienā, 19. oktobrī, britu parlaments ar balsu vairākumu apstiprināja grozījumu likumdošanā, kurš neļauj apstiprināt jaunu vienošanos ar ES līdz brīdim, kamēr netiks pieņemti visi Brexit nepieciešamie likumi.

Tādējādi deputāti nostādīja Džonsonu nepieciešamības priekšā vērsties pie Briseles ar lūgumu atlikt Lielbritānijas "šķiršanās" no Eiropas Savienības datumu.

Atbildot uz Kopienu palātas lēmumu, Apvienotās Karalistes valdības vadītājs apgalvoja, ka nelūgs Briselei termiņa pagarināšanu.

"Es joprojām esmu stingri pārliecināts, ka labākā izeja Apvienotajai Karalistei un visai Eiropai ir izstāšanās no ES 31. oktobrī ar jaunajiem nosacījumiem," paziņoja Džonsons.

Ziņu lente
0