Politika

Grib iet prom, bet korupcija jau aizmirsta? Burovs atbildējis "Saskaņai"

© Sputnik / Sergey MelkonovДепутат Рижской думы от партии "Честь служить Риге", экс-мэр Риги Олег Буров
Депутат Рижской думы от партии Честь служить Риге, экс-мэр Риги Олег Буров - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
"Saskaņa" kritizē GKR par to, ka partija neatbalsta līdzekļu piešķiršanu skolēnu ēdināšanai, taču mērs Oļegs Burovs atgānijāja partneriem par korupciju "Rīgas satiksmē".

RĪGA, 15. oktobris — Sputnik. Rīgas mērs Oļegs Burovs komentēja "Saskaņas" pārstāvju paziņojumus par to, ka partija izvērtē iespēju izstāties no koalīcijas ar "Gods kalpot Rīgai". Burovs uzskata, ka tā ir politiska retorika "Saskaņas" kongresa priekšvakarā, un tai nav nekā kopēja ar pilsētas problēmām.

Iepriekš "Saskaņas" Saeimas frakcijas līdeis Jānis Urbanovičs pastāstīja, ka partija izskata iespēju lauzt vienošanos ar "Gods kalpot Rīgai", izstājoties no koalīcijas Rīgas domē. Iemesls – partija ir neapmierināta ar partnera darbu: pēc "Saskaņas" pārstāvju domām, tas pārlieku novērsies no programmas. Piemēram, runa ir par solījumiem palīdzēt tiem, kam palīdzība vajadzīga visvairāk – pensionāriem un ģimenēm ar bērniem, uzskata Urbanovičs.

Рижская дума - Sputnik Latvija
Politika
"Saskaņa" varētu izstāties no koalīcijas Rīgas domē

Vēlāk "Saskaņas" frakcijas Rīgas domē vadītājs Maksims Tolstojs paskaidroja Baltnews, ka domstarpības radījis jautājums par pabalstiem bērnu ēdināšanai skolās. "Mums galvenais klupšanas akmens ir pabalsti, kas tiek piešķirti bērnu ēdināšanai skolās. Ar to pietiek. No (koalīcijas – red.) partneru puses izskanēja frāze, ka viņi neredz šo pabalstu, un – tas mums bija visaizvainojošākais – ka viņi šo pabalstu uzskata par populismu," atzīmēja Tolstojs.

Savukārt Oļegs Burovs pārmeta koalīcijas partneriem, ka reālo problēmu risināšanas vietā viņi turpina sarunas.

"Es uzskatu, ka tā vienkārši ir politiska retorika pirms kongresa (oktobra beigās "Saskaņa" izvēlēs partijas valdes jauno priekšsēdētāju un locekļus – red.). Vajag parādīt kaut kādas savas politiskās dividendes. (..) Taču, ja mani bijušie un tagadējie kolēģi ir nolēmuši, ka viņiem labāk ir profilēties tādā veidā, nodarboties ar runām, es no tā vēlos attālināties, - teica Burovs. – Grib aiziet, negrib strādāt, grib izlikties, ka sabiedrība aizmirsusi skandālu "Rīgas satiksmē" un kas atbildējis par šo uzņēmumu, kā arī par "Live Riga"? Var jau izlikties, ka aizmirsuši, taču vai rīdzinieki to aizmirsīs... Tāpēc negribu patlaban nevienu apsūdzēt, negribu izdarīt nekādus slēdzienus," teica Burovs.

Viņš akcentēja, ka GKR turpina darbu ar "Saskaņu" koalīcijā.

"Šodien Budžeta komisijā redzēju, ka tā ir ļaužu kompānija, kurā katrs risina savas intereses, taču vairāk risina no viedokļa, kā sevi pozicionēt Facebook. (..) Taču tas ir ļoti tālu no pilsētas un saimnieciskajām interesēm," teica Burovs un piebilda, ka nav redzējis nevienu no tiem, kas rūpējas par rīdzinieku interesēm incidenta vietā, kur sabruka starpstāvu pārseguma posms.

"Nevienu. Ne sestdien vakarā, kad biju šeit, ne šodien. Protams, mīkstāk un ērtāk ir rakstīt komentārus sociālajos tīklos. Lai veicas," piebilda Burovs.

Ziņu lente
0