Politika

Baidens nosauca Trampu par nekam nederīgu prezidentu

© REUTERS / Jonathan ErnstДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc Baidena sacītā, Tramps "nesaprot milzīgo atbildību, kura tiek prasīta visiem tiem, kas ieņem Savienoto Valstu prezidenta amatu".

RĪGA, 6. oktobris – Sputnik. Bijušais ASV viceprezidents Džo Baidens, kurš pretendē uz prezidenta posteni, nosaucis valsts līderi Donaldu Trampu par "absolūti nederīgu" savam amatam, paziņojot, ka viņš izmanto savas pilnvaras savu interešu virzībai, vēsta RIA Novosti ar atsauci uz Baidena rakstu, kurš publicēts avīzē Washington Post.

"Visam ir sava robeža. Katru dienu – acīmredzot, reizi dažās stundās – parādās arvien vairāk pierādījumu tam, ka prezidents Tramps izmanto savtīgos nolūkos prezidenta varu un ir absolūti nederīgs tam, lai būtu prezidents. Viņš izmanto valsts augstāko posteni savu personīgo politisko interešu virzībai nacionālo interešu vietā," uzrakstīja Baidens.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Uz spēles likta valsts: ar ko Donalds Tramps biedē amerikāņus

Pēc Baidena sacītā, Tramps "nesaprot milzīgo atbildību, kura tiek prasīta visiem tiem, kas ieņem Savienoto Valstu prezidenta amatu".

"Viņš redz tikai varu, un to, kā tā var atnest labumu tikai vienam cilvēkam: Donaldam Trampam," paziņo viņš.

"Prezidents Tramps, izskatās, nevar runāt patiesību – ne par ko. Viņš apmelo ikvienu, kurā saskata draudu. Lūk kādēļ viņš tik drudžaini stumj atklātus melus, nosodošās sazvērestības teorijas un ceļ neslavu man un manai ģimenei," uzrakstīja Baidens.

"Trampam un visiem tiem, kas atbalsta viņa savtīgo varas izmantošanu un visas īpašās intereses, kas finansē viņa uzbrukumus man: lūdzu, ziniet, es nekur neaiziešu. Tu neiznīcināsi mani un neiznīcināsi manu ģimeni. 2020. gada novembrī es taisos pasist tevi kā bungas," piebilda Baidens.

Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Politika
Demokrāti vēlas publiskot Trampa sarunas ar pasaules valstu līderiem

Iepriekš Amerikas prezidents paziņoja žurnālistiem, ka vēlētos, lai Ukraina uzsāk izmeklēšanu saistībā ar Baidena un viņa dēla Hantera darbībām, kurš strādāja kompānijā "Burisma". Turklāt viņš paziņoja, ka "Ķīnai ir jāierosina izmeklēšana pret Baideniem". Pirms tam Tramps paziņoja, ka Baidens-jaunākais "saņēma miljonus no Ukrainas un Ķīnas".

Demokrātiskās partijas Kongresā iesāka Trampa impīčmenta procedūru, jo radās aizdomas par to, ka viņš personīgos politiskos mērķos centās panākt, lai Ukrainas vadība uzsāk izmeklēšanu attiecībā pret Hanteru Baidenu. Demokrāti uzskata, ka Tramps draudējis Ukrainai ar militārā palīdzības aizkavēšanu, ja netiks uzsākta izmeklēšana pret Baidenu. Tramps noliedz šīs apsūdzības. Džo Baidens ir pretendents Demokrātiskās partijas nominācijai prezidenta vēlēšanās 2020. gadā.

Ziņu lente
0