Politika

Kariņš: ir svarīgi, lai visas partijas ir gatavas kompromisam

© Sputnik / Sergey MelkonovПремьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш
Премьер-министр Латвии Кришьянис Кариньш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjerministrs Krišjānis Kariņš palūdza Jauno konservatīvo partiju rast kompromisu un nelikt savas vajadzības augstāk par kopējām.

RĪGA, 10. septembris – Sputnik. Turpmākā 2020. gada budžeta virzīšana ir atkarīga no valdības spējām vienoties, paziņoja premjerministrs Krišjānis Kariņš, raksta BB.lv.

Pagājušajā nedēļā valdība pēc Jaunās konservatīvās partijas (JKP) aicinājuma uz nedēļu atlika lēmuma pieņemšanu par papildu līdzekļu piešķiršanu ministriju prioritārajiem pasākumiem.

Domstarpības izraisīja jautājums par Liepās cietuma būvniecību. Tieslietu ministrs, JKP līderis Jānis Bordāns, nolēma, ka līgums par cietuma būvniecību ar kompāniju "Abora", kura tiek turēta aizdomās par dalību būvniecības kartelī, netiks noslēgts. Pēc tam ministri nespēja vienoties par to, vai sākt cietuma būvniecību nākamgad vai arī atlikt to līdz 2022. gadam.

Портфель с бюджетом Латвии - Sputnik Latvija
Politika
Politologs: valdības atkāpšanās budžeta strīdu dēļ nebūs

Koalīcijas partneri turpinās apspriest papildu līdzekļu piešķiršanu prioritātēm, taču, pēc Kariņa sacītā, prognozēt pārrunu iznākumu ir grūti.

"Piektdiena ieviesa korekcijas, jo izskatījās, ka viens no partneriem nav gatavs strādāt, bet ceru, ka tas ir tikai pārpratums, nevis apzināta rīcība. (…) Ceru, ka visi pieci koalīcijas partneri ir gatavi sadarboties un vienoties par kompromisu," pateica Kariņš.

Uz jautājumu, vai ir iespējams, ka partijas atkal atgriezīsies pie Liepājas cietuma jautājuma, premjerministrs atbildēja, ka šis jautājums no darba dienas kārtības tika izņemts.

"Katrā ziņā es esmu gatavs darbu turpināt, bet svarīgi, ka visi pieci partneri ir gatavi kompromisam. Budžetu nevar salikt piecu partiju valdība, ja viena partijām saka, ka viņu vajadzības ir svarīgākās," pateica premjerministrs.

Ziņu lente
0