Politika

ASV amatpersonas kritizējušas Makronu par spiedienu pret Trampu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasРабочий визит президента РФ В. Путина во Францию
Рабочий визит президента РФ В. Путина во Францию - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Wall Street Journal vēsta, ka Makrons saskāries ar kritikas lavīnu pēc lēmuma uzaicināt Trampu ieturēt lenču, kurā puses apsprieda virkni jautājumu, sākot no Irānas un beidzot ar ugunsgrēkiem Amazonē.

RĪGA, 25. augusts - Sputnik. ASV amatpersonas privātās sarunās kritiski novērtēja Francijas prezidenta Emanuela Makrona mēģinājumu pirms G7 samita "izdarīt spiedienu" pret ASV prezidentu Donaldu Trampu, vēsta Wall Street Journal.

Izdevums atklāja, ka Makrons saskāries ar kritikas lavīnu pēc lēmuma uzaicināt Trampu ieturēt lenču, kurā puses apsprieda virkni jautājumu, sākot no Irānas un beidzot ar ugunsgrēkiem Amazonē. Pie tam lenčs formātā tet-a-tet nebija ieplānots, uzvēra avīze.

Президент Сша Дональд Трамп и президент Франции Эммануэль Макрон в Брюсселе 25 мая 2017 года - Sputnik Latvija
Tramps un Makrons vienojušies uzaicināt Krieviju uz G7 tikšanos

Atzīmēts, ka ASV prezidenta administrācijas locekļi pārmeta Francijas prezidentam – viņš pievērsies tādiem "šauriem jautājumiem" kā klimata pārmaiņas un Āfrikas attīstība, kas atbilst viņa paša politiskajām interesēm. Augstu stāvoša Francijas amatpersona paskaidroja, ka Francijas prezidents izmantojis lenču, lai paskaidrotu savu viedokli strīdīgos jautājumos, kuri attiecas, piemēram, uz spriedzi pasaules tirdzniecībā, vēsta RIA Novosti.

Sestdien Biaricā, Francijas dienvidrietumos sākās G7 samits. Pasākuma drošībai reģionā ieradušies vairāk nekā 13 tūkstoši policistu un žandarmu.

Ziņu lente
0