Politika

Amatu tirgošana un strupceļš: no partijām izslēgtie Rīgas domes deputāti ir vienojušies

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Septiņi no partijām izslēgtie Rīgas domes deputāti pratuši vienoties, taču neziņo, ko vēlas redzēt Rīgas mēra amatā.

RĪGA, 8. augusts – Sputnik. Četri no "Saskaņas" izslēgtie deputāti, kuri organizēja savu "Neatkarīgo deputātu frakciju", un vēl trīs neatkarīgie deputāti, kuri apvienojušies deputātu blokā "Rīgai!", vienojušies par sadarbību, vēsta Bb.lv.

Пресс-конференция в Рижской думе о предстоящем рижском бале, Андрис Америкс - Sputnik Latvija
Intervija
Vilks ar kazu mieru slēgs: Ameriks par Burova izredzēm un Rīgas domes pārvēlēšanu

Tiek norādīts, ka viņi ir vienojušies saimnieciskos jautājumos, savukārt jautājumā par to, kam, pēc viņu domām, jākļūst par jauno Rīgas mēru, atkal vērojams caurums. Publiski viņi pagaidām nav pauduši atbalstu nevienam no kandidātiem.

Deputāti paziņojuši vien to, ka ir gatavi strādāt komandā ar to mēru, kurš iegūs vismaz 24 balsis. Skaidrs, ka tas nerisina problēmu.

Bloka "Rīgai!" vadītājs Oskars Putniņš padalījās savā personīgajā viedoklī. Pēc viņa sacītā, pirmstermiņa vēlēšanu Rīgā nebūs jau tāpēc vien, ka vairums Rīgas domes deputātu to nevēlas. Turklāt Rīga nevar tās atļauties, kamēr visas ielas ir pārraktas, nav pabeigti tiltu remonti un citi steidzami darbi.

"Savukārt ārkārtas vēlēšanu process aizņemtu vairākus mēnešus, tad paietu tikpat ilgs laiks, kamēr izveidotos koalīcija un tad vēl laiks, kamēr visi darbi tiktu pārņemti un apgūti," paskaidroja deputāts, cenšoties tādējādi likt saprast, ka pirmstermiņa vēlēšanas Rīgā novedīs pie visas esošās saimnieciskās darbības paralīzes.

Turklāt Putniņš pastāstīja, kāpēc pārrunu process attiecībā uz koalīcijas izveidi Rīgas domē nonācis strupceļā. Pēc viņa domām, tas viss notiek tādēļ, ka šīs pārrunas vairāk atgādina amatu tirgošanu.

Putniņš atzinās, ka arī starp bloku "Rīgai!" un "Neatkarīgo deputātu frakciju" atklājušās ideoloģiskas pretrunas, tiesa, deputāti spēja nonākt pie kopsaucēja darbā rīdzinieku labā. Piemēram, vienojās par darbu infrastruktūras sakārtošanā, bērnudārzu rindu mazināšanā, jauno uzņēmēju atbalstā un tml.

Рижская дума - Sputnik Latvija
Politika
Rīgas domes "četrinieks" atstādināja mēru un dibina jaunu partiju

Interesanti, ka augusta sākumā Rīgas mēra vietas izpildītājs Oļegs Burovs runāja par to, ka "Saskaņa", "Gods kalpot Rīgai" un "Neatkarīgo deputātu frakcija" virzās pie tā, lai izveidotu koalīciju Rīgas domē. Savukārt Valērijs Petrovs, kuru deputātu četrinieka sastāvā izslēdza no "Saskaņas", runāja par to, ka viņu jaunā frakcija ir gatava atbalstīt Burovu mēra amatā.

Taču Burovs nav ziņojis, ar kādiem nosacījumiem četrinieks ir gatavs viņu atbalstīt, tostarp, vai viņi joprojām pieprasa saglabāt vicemēra amatu Vadimam Baraņņikam.

Ziņu lente
0