Politika

Opozīcija Gruzijā protestē: Krievijai – jā, NATO - nē

© Sputnik / Pāriet pie mediju bankasАкция "Альянса патриотов Грузии" у здания парламента.
Акция Альянса патриотов Грузии у здания парламента. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mītiņa organizatori Gruzijas kūrortpilsētā uzsvēra, ka nepieciešams uzlabot attiecības ar Krieviju un atteikties no kursa pretī NATO.

RĪGA, 29. jūlijs — Sputnik. Gruzijai ir jāsaglabā ārpusbloku valsts statuss un jāuzlabo attiecības ar Krieviju – uzsvēra mītiņa organizatori, kas aizritēja Batumi svētdienas vakarā.

Акция протеста у парламента Грузии, 20 июня 2019 - Sputnik Latvija
Gruzijā noritēja mītiņš sakarā ar to, ka "Rustavi 2" raidījuma vadītājs aizvainoja Putinu

Akciju Era laukumā kūrortpilsētas centrā organizēja Gruzijas opozicionārās politiskās partijas "Gruzijas patriotu alianse" pārstāvji, vēsta Sputnik Igaunija.

Partijas parlamentārās frakcijas vadītājs Georgijs Lomija norādīja, ka valdībai nav izdevies pārņemt kontroli situācijā, kopš iestājusies krīze attiecībās ar Krieviju. Politiķis ir pārliecināts, ka stāvoklis ir jāuzlabo pēc iespējas ātrāk.

Mītiņā Batumi uzstājās arī vietējās tūrisma nozares pārstāvji, kas visvairāk cietuši saspringto attiecību rezultātā.

"Gruzijas patriotu alianses" priekšsēdētājs Dāvids Tarhans-Mouravi uzskata, ka nepieciešams pasludināt Gruzijas valsts ārpusbloku statusu. Savu viedokli viņš pauda komentārā par Tbilisi vēlmi iestāties NATO.

"Militārā neitralitāte ir pirmais solis, kas var nest pozitīvas pārmaiņas," viņš uzsvēra.

Iepriekš vēstīts, ka pēkšņā spriedzes saasināšanās Krievijas un Gruzijas attiecībās notika 2019.gada jūnija vidū, kad vizītē Gruzijā ieradās KF Valsts domes deputāts Sergejs Gavrilovs.

Gruzijas protestu lozungi un sejas - Sputnik Latvija
Foto
Gruzijas protestu lozungi un sejas: desmit negaidītas fotogrāfijas

Situācija saasinājās, kad Starpparlamentu pareizticības asamblejas 26.sesijā Gruzijas puse dāvāja Krievijas politiķim vietu pasākuma prezidijā – Gruzijas parlamenta spīkera krēslā. Pie Gruzijas parlamenta sākās pret Krieviju vērsta protesta akcija, kas pārauga masveida nekārtībās.

Tālākā spriedzes saasināšanās starp Tbilisi un Maskavu bija vērojama pēc telekanāla "Rustavi 2" žurnālista Georgija Gabunija izrīcības – viņš tiešajā ēterā aizvainoja Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un viņa ģimenes locekļus.

Atbildot uz rusofobijas uzplaukumu Krievija pārtrauca aviācijas satiksmi ar Gruziju, un Krievijas tūrisma operatori pārtrauca ceļazīmju pārdošanu uz šo valsti.

Ziņu lente
0