Politika

Porošenko satraucas sakarā ar Trampa atteikšanos informēt Kijevu par tikšanos ar Putinu

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasВстреча П. Порошенко с представителями бизнеса в Киеве
Встреча П. Порошенко с представителями бизнеса в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Porošenko uztrauc Amerikas nevēlēšanās apspriest ar Kijevu Trampa un Putina tikšanās tematu Osakā.

RĪGA, 30. jūnijs – Sputnik. Bijušais Ukrainas prezidents Petro Porošenko nosauca par trauksmes signālu Donalda Trampa atteikšanos brīdināt Kijevu par tikšanos ar Vladimiru Putinu, vēsta RIA Novosti.

Pēc Porošenko domām, pirms pārrunu sākuma ASV bija jāsaskaņo ar Ukrainas varasiestādēm sava pozīcija visos jautājumos, kas saistīti ar Ukrainu.

"Pirms jebkādu sakaru veidošanas ar Maskavu mūsu Eiropas un Amerikas partneri saskaņoja pozīciju ar mums," uzrakstīja Facebook bijušais Ukrainas līderis.

"ASV un Krievijas prezidentu tikšanās "Lielā divdesmitnieka" samitā Japānā – pirmā, pirms kuras neviens tā arī nepiezvanīja Kijevai. Un zvana trūkums – tas trauksmes signāls visiem mums, nevis tikai jaunajai varai," piebilda Petro Porošenko.

Krievijas un ASV prezidentu Vladimira Putina un Donalda Trampa tikšanās notika 28. Jūnijā G20 samita ietvaros Osakā, Japānā. Pārrunu gaitā puses apsprieda Krievijas un Amerikas attiecību stāvokli, kā arī situāciju Ukrainā, Sīrijā, Irānā un Venecuēlā. Pēc Krievijas līdera sacītā, tikšanās bija "ļoti lietišķa un pragmatiska".

Savukārt Donalds Tramps nosauca pārrunas par burvīgu un lielisku diskusiju, kura sniedz cerību tirdzniecības attiecību attīstībai starp ASV un Krieviju. Iepriekš Baltā nama vadītājs vērtēja tikšanos ar Putinu kā teicamu, bet pašu KF prezidentu viņš nosauca par "lielisku čali" un "neparastu cilvēku".

Ziņu lente
0