Politika

Sabiedrotajiem jābūt kopā: Putins uzaicināja Makronu uz Maskavu Uzvaras 75. gadadienā

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasРабочий визит президента РФ В. Путина в Японию для участия в саммите "Группы двадцати"
Рабочий визит президента РФ В. Путина в Японию для участия в саммите Группы двадцати - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
KF prezidents Vladimirs Putins uzaicināja savu Francijas kolēģi Emanuelu Makronu uz Krieviju 2020. gadā uz svinīgajiem pasākumiem par godu Uzvaras Otrajā pasaules karā 75. gadadienai.

RĪGA, 29. jūnijs – Sputnik. Esošās politiskās domstarpības nedrīkst izsvītrot seno ieroču brālību – Francijas prezidents uzaicināts uz Maskavu svinībās par godu Uzvaras 75. gadadienai pār kopējo ienaidnieku Otrajā pasaules karā, vēsta Sputnik Igaunija.

Vladimirs Putins un Emanuels Makrons tikās Krievijas līdera rezidencē "Lielā divdesmitnieka" (G20) samita laikā Osakā, Japānā. Francijas prezidents, saskaņā ar radio Sputnik korespondentes Marijas Baļabinas paziņojumu, silti un ar smaidu sveica savu Krievijas kolēģi, pasakot viņam krieviski "privet".

Президент Франции Эммануэль Макрон слушает главу Конституционного Совета Лоран Фабиус во время своей инаугурации в Елисейском дворце в Париже - Sputnik Latvija
Politika
Makrons pastāstīja par cieņu pret Krieviju un nākamo tikšanos ar Putinu

Putins pateicās Makronam par uzaicinājumu uz Parīzes Miera forumu un paziņoja, ka pacentīsies to izmantot. "Es savukārt vēlos tevi uzaicināt piedalīties svinīgajos pasākumos, kas veltīti Uzvaras Otrajā pasaules karā 75. gadadienai," pateica Krievijas valsts vadītājs.

Tāpat viņš uzsvēra, ka Francija ir viens no svarīgākajiem Krievijas ārvalstu partneriem. "Mums ir uzkrāta ļoti liela konstruktīvas sadarbības pieredze ļoti daudzās jomās. Protams, mēs zinām arī par problēma, apspriežam tās. Šoreiz darba pusdienās mēs ļoti aktīvi runājām par dažiem starptautiskās dienas darba kārtības jautājumiem, kuros pastāv īpaša divpusēja interese. Un tagad varam mierīgā gaisotnē parunāt par visiem šiem jautājumiem," paziņoja Putins.

Tikšanā laikā Osakā Putins un Makrons, līdzīgi citiem "Lielā divdesmitnieka" valstu līderiem, uzrunāja viens otru ar "tu". Neilgi pirms tam Krievijas līderis uzaicināja uz Maskavu svinīgajos pasākumos par godu Uzvaras Otrajā pasaules karā 75. gadadienai ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Ziņu lente
0