Politika

Japānā tikušies Putins un Tramps

© Sputnik / Илья Питалев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп (справа) во время встречи на полях саммита G20 в Осаке
Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп (справа) во время встречи на полях саммита G20 в Осаке - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
G20 samitā Osakā notika ASV prezidenta Donalda Trampa un Krievijas valsts vadītāja Vladimira Putina tikšanās. Pirms sarunas Putins atzīmēja, ka viņam ir daudz kas apspriežams ar amerikāņu kolēģi.

RĪGA, 28. jūnijs — Sputnik. Piektdien no rīta G20 samitā, kas šogad notiek Osakā, Japānā aizritēja ASV un Krievijas prezidentu pārrunas. Pirms samita atklāšanas Putins un Tramps jau paspēja pārmīt dažas frāzes. Bija gaidāms, ka viņu saruna būs veltīta stabilitātes un reģionālo konfliktu jautājumiem, vēsta Sputnik Igaunija.

Pirms sarunas Putins atzīmēja, ka viņam ir daudz kas apspriežams ar amerikāņu kolēģi, raksta RIA Novosti. "Visas tēmas ir noskaidrotas," viņš apliecināja.

Встреча президента РФ Владимира Путина и президента США Дональда Трампа в Хельсинки - Sputnik Latvija
Krievija ir gatava organizēt Putina un Trampa tikšanos G20 priekšvakarā

Savukārt Donalds Tramps atzīmēja, ka plāno apspriest ar Krievijas prezidentu tādus jautājumus kā tirdzniecība, atbruņošanās, protekcionisms un citi jautājumi. Viņš pauda pārliecību, ka saruna būs interesanta un auglīga.

Eksperti uzskata, ka Putina un Trampa tikšanās Osakā ir ļoti svarīga, jo Krievijas un ASV līderi jau ilgu laiku nav apspriedušies un sakrājusies virkne problemātisku jautājumu. Cita starpā runa ir par situāciju Tuvajos Austrumos, kodolatbruņošanos un citiem aktuāliem jautājumiem.

Iepriekš vēstīts, ka Vladimirs Putins un Donalds Tramps tiekas trešo reizi. Iepriekš līderi īsumā apspriedās pērnā gada decembrī G20 samitā Buenosairesā, bet iepriekš – Helsinkos.

Putina un Trampa pārrunas Somijas galvaspilsētā 2018. gada jūlijā bija pilna formāta tikšanās. Kopīgajā preses konferencē pēc apspriedes Krievijas prezidents paziņoja, ka tās aizritējušas "atklātā un lietišķā atmosfērā". Savukārt Donalds Tramps apliecināja, ka viņiem ar Krievijas līderi noritēja "atklāts produktīvs dialogs, kas aizritējis ļoti labi".

Ziņu lente
0