Politika

Bundestāgā pastāstīja par vilšanos saistībā ar sliktajām attiecībām ar Krieviju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk reālisma mūsu cerībās attiecībā uz Krieviju var novest pie atkārtotas satuvināšanās, paziņoja Bundestāgā.

RĪGA, 22. jūnijs – Sputnik. Daudzi Eiropas politiķi ir vīlušies slikto attiecību ar Krieviju dēļ, paziņoja Vācijas Sociāldemokrātiskās partijas (VSDP) pagaidu Bundestāga frakcijas vadītājs Rolfs Mitcenihs intervijā izdevumam Hannoversche Allgemeine, vēsta RIA Novosti.

Mitcenihs piekrita Vācijas prezidenta Franka Valtera Šteinmeiera viedoklim par nepieciešamību meklēt pieeju attiecībās ar Maskavu.

"Vairāk reālisma mūsu cerībās attiecībā uz Krieviju var novest pie atkārtotas satuvināšanās. Viņa vārdos, līdzīgi daudzu citu teiktajam, saskatāma vilšanā dēļ tā, ka ar Krieviju nav izveidojušās partnerība un mierīga savstarpēja pastāvēšana," pateica parlamentārietis.

Посол США в Германии Ричард Гренелл - Sputnik Latvija
ASV vēstnieks Vācijā pauda sašutumu par Eiropas politiku attiecībā pret Krieviju

Deputāts piebilda, ka Eiropas pasaules kārtību var saglabāt ar partnerattiecību izveidošanas ar Krieviju palīdzību.

"Lietderīgi vadīt pārrunas ar Krieviju un meklēt kopīgas intereses un savstarpējus ceļus. Ja mums ir nepieciešama Eiropas pasaules kārtība, tad mums vienkārši ir nepieciešams iesaistīt tajā Krieviju," noslēgumā sacīja viņš.

Krievijas un rietumvalstu attiecības pasliktinājās sakarā ar situāciju Ukrainā un Krimas dēļ, kura atgriezās Krievijas sastāvā pēc referenduma. Rietumi, apsūdzot Krieviju par iejaukšanos Ukrainas iekšlietās, ieviesa pret to sankcijas, Maskava veica atbildes pasākumus, uzņēma kursu uz importa aizvietošanu un daudzkārt paziņoja, ka runāt ar to sankciju valodā ir neproduktīvi.

Ziņu lente
0