Politika

Dainis Turlais nav vienojies ar opozīciju Rīgas domē

© Sputnik / Sergey MelkonovМэр Риги Дайнис Турлайс
Мэр Риги Дайнис Турлайс - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šodien Rīgas dome izskatīs jautājumu par mēra Daiņa Turlā atstādināšanu.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. Rīgas domes priekšsēdētājam Dainim Turlajam līdz šim nav izdevies izpildīt savu nodomu un izveidot frakciju padomi, raksta BB.lv.

Frakciju padomes sēdē šonedēļ ieradās "Saskaņas", "Gods kalpot Rīgai" un "Neatkarīgo deputātu frakcijas" deputāti, taču neatnāca neviens no opozīcijas frakciju pārstāvjiem. Turlais atklāja, ka uzaicinājis visus frakciju vadītājus, taču viņi, šķiet, nav gatavi tādai formālai sadarbībai.

Žurnālistiem Turlais pavēstīja, ka nepilnu triju nedēļu laikā, ko viņš pavadījis Rīgas mēra postenī, sākušies vairāki būtiski procesi, kuros ņemts vērā opozīcijas viedoklis. Piemēram, tika panākta konceptuāla vienošanās par neatkarīgā audita veikšanu visās pašvaldības vienībās, kuru tālāko likteni lems Finanšu un administratīvo lietu komiteja.

Мэр Риги Дайнис Турлайс - Sputnik Latvija
Intervija
Rīgas mērs 9. maijā ir gatavs atgādināt, ka Hitlers nebija iecerējis brīvu Latviju

Dainis Turlais uzsvēra, ka politisku atbalstu guvusi arī opozīcijas ideja par nekustamā īpašuma nodokļa atlaidēm fiziskām personām.

Šodien ieplānota Rīgas domes ārkārtas sēde, par kuras sasaukšanu parakstus savāca opozīcija. Sēdē tiks piedāvāts jautājums par Turlā atstādināšanu. Ja šis piedāvājums tiks pieņemts, iespējama domes atlaišana un ārkārtas vēlēšanas.

Komentējot savas izredzes saglabāt posteni, Turlais atgādināja, ka viņš nav "ekstrasenss".

Viņš uzsvēra, ka mēra atbildības jomā ir dažādu domes darba variantu piedāvāšana. Savukārt deputātu ziņā ir atbalstīt tos, vai ne.

Ziņu lente
0