Politika

Pārstartēšana: Rīgas domes neatkarīgie deputāti piedāvā sākt no nulles

© Sputnik / Sergey MelkonovЗдание Рижской думы
Здание Рижской думы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rīgas domes opozīcija vēlas panākt Rīgas mēra Daiņa Turlā atstādināšanu no amata.

RĪGA, 6. jūnijs – Sputnik. Rīgas domes "Neatkarīgo deputātu frakcija" piedāvā visām domē pārstāvētām partijām atteikties no ieņemamajiem amatiem, tostarp, no mēra amata, vicemēriem un komiteju priekšsēdētājiem, un sākt darbu no nulles – ar pārrunām par koalīcijas izveidi, vēsta LSM.lv.

"Neatkarīgo deputātu frakcijas" vadītājs Valērijs Petrovs paziņoja aģentūrai LETA, ka piedāvājums atklātas vēstules formā nosūtīts Rīgas mēram Dainim Turlajam ("Gods kalpot Rīgai", GKR) un visām frakcijām.

Дайнис Турлайс - Sputnik Latvija
Politika
Jaunais Rīgas mērs nosauca Latvijas galveno kļūdu Jaunāko laiku vēsturē

Vakar visas Rīgas domes opozīcijas frakcijas vienojās sasaukt ārkārtas sēdi, kurā tiks piedāvāts izteikt neuzticību Turlajam: šādu lēmumu opozīcija pieņēma pēc sarunas ar Turlo, kuras laikā viņš izteica savu domes nākotnes redzējumu.

Šādas sēdes sasaukšanai nepieciešami 20 deputātu paraksti. Pēc pieprasījuma saņemšanas divu nedēļu laikā jāsasauc ārkārtas sēde sakarā ar mēra atstādināšanu no amata.

Pēc Petrova sacītā, "Neatkarīgo deputātu frakcija" vēl nav izlēmusi, kā pusē nostāties, un gaida atbildi uz savu piedāvājumu.

Frakcija tika izveidota pēc tam, kad vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Vitālijs Dubovs un Aleksejs Rosļikovs atteicās balsot par Sandra Bergmaņa apstiprināšanu vicemēra amatā un viņus izslēdza no "Saskaņas" frakcijas.

Patlaban Rīgas domes koalīcijai un opozīcijai ir vienāds balsu skaits, turklāt neviena no tām nespēj iegūt lēmumu pieņemšanai nepieciešamo 31 balsi bez "Neatkarīgo deputātu frakcijas" dalības.

Ziņu lente
0