Politika

Armens Gasparjans: Donalds Tramps – Eiropas politikas elks

© SputnikPolitologs Armens Gasparjans
Politologs Armens Gasparjans - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politologs ironiski ieteica uzstādīt katrā Eiropas galvaspilsētā pa ASV prezidenta skulptūrai, pie tam dažādās pozās.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps ir Rietumu mūsdienu politikas elks, sarunā Youtube kanālā "Sputnik na russkom" par pasaules politikas pēdējām ziņām pauda politologs Armens Gasparjans.

Viņš ieteica uzstādīt katrā Eiropas galvaspilsētā pa ASV prezidenta skulptūrai.

"Ja es būtu skulptors, kailu dāmu meistars, es viņu izlietu, lai katrā Eiropas galvaspilsētā stāvētu pa vienam Trampam," ironiski paziņoja politologs.

Pie tam, viņš piebilda, ka skulptūru pozas varētu būt dažādas: "Tramps nolamā  telekanālu CNN", "Tramps nosauc Pensu (Maiks Penss – ASV sabiedriskais darbinieks – red.) par "celmu", "Tramps grimst domās" un tā tālāk.

ASV prezidents Donalds Tramps - Sputnik Latvija
Atstāt ES bez naudas: Tramps piedāvājis Londonai savu Brexit variantu

Kā "pārdomu" piemēru Gasparjans pieminēja ASV prezidenta ieteikumus Lielbritānijai nemaksāt Eiropas Savienībai par izstāšanos "kaut kādus nožēlojamus 50 miljardus dolāru".

Politologs ir pārliecināts, ka ar šiem izteikumiem Tramps paskaidrojis pat neattapīgākajiem klausītājiem, ka Eiropai netiks piešķirtas nekādas priekšrocības.

"Es saprotu, ka angļiem ir svētki: vecākais apliecināja, ka var nemaksāt," – tā politologs novērtēja reakciju uz ieteikumiem Londonā.

Taču, piebilda politologs, uzklausījusi Trampu, Francija var sākt šaubīties par to, vai vajadzētu piešķirt 2% sava IKP NATO vajadzībām.

Bet Tramps uz to atbildēs ar sankcijām, ir pārliecināts Gasparjans:

"Trampam sankcijas ir tāda kā promenāde, tāpat kā modīgajām čiepiņām, kas tagad skraida pa Maskavu ar uzpumpētām lūpiņām. Sankcijas jebkurā gadījumā – citu ēdienu ēdienkartē nav."

Lieta tāda, ka vieni drīkst, bet citi – ne, uzsvēra Gasparjans.

Гигантский надувной цыпленок с прической Трампа установлен у Белого дома - Sputnik Latvija
Tramps, ES un teroristi: Bloomberg nosaukusi galvenos draudus 2019. gadā

Iepriekš vēstīts, ka ASV prezidents Donalds Tramps ieteicis Londonai pēc iespējas ātrāk noslēgt Brexit procedūru bez darījuma ar Briseli – tad, pēc Baltā nama saimnieka domām, Lielbritānijas valdībai nevajadzētu maksāt Eiropas Savienībai milzīgu naudas summu.

Tāpat Tramps aicināja britu varasiestādes nevilcināties ar izstāšanos no ES, ja tām radīsies šaubas par vienošanās taisnīgumu.

"Ja neizdodas panākt jums vēlamu darījumu, taisnīgu darījumu, tad aizejiet," aicināja Tramps.

Noslēdzot interviju, Baltā nama saimnieks paziņoja, ka Londonai nevajadzētu maksāt "par šķiršanos" no ES.

Tramps atgādināja, ka ar vienošanos noteiktā "soda nauda" sastāda 50 miljardus ASV dolārus.

"Es viņu vietā nemaksātu 50 miljardus dolāru," uzsvēra ASV prezidents Donalds Tramps.

Kā jau iepriekš stāstījām, domstarpības Brexit jautājumā noveda pie Lielbritānijas valdības vadītājas Terēzas Mejas atkāpšanās no amata – viņas pilnvaru termiņš beidzas 7. jūnijā. Pēc tam tiks rīkotas Ministru Kabineta vēlēšanas, kas parasti ilgst dažas nedēļas. Acīmredzot, Meja līdz jaunā mēra apstiprināšanai paliks savā postenī kā pagaidu vietas izpildītāja.

Par galveno kandidātu uz Mejas atstāto posteni tiek uzskatīts bijušais Lielbritānijas ĀM vadītājs Boriss Džonsons, kurš jau ir paziņojis par saviem plāniem cīnīties par premjera krēslu.

Ziņu lente
0