Politika

Vēl padomāšot: koalīcija nesteidz apstiprināt Dombrovski eirokomisāra amatā

© Sputnik / Sergey MelkonovВалдис Домбровскис во время голосования на выборах в Европарламент в Риге
Валдис Домбровскис во время голосования на выборах в Европарламент в Риге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kaut arī Valdis Dombrovskis aizritējušajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās ieguvis visvairāk plusu un viņam ir plaša darba pieredze Briselē, koalīcijas partneri vēl pameklēšot citus kandidātus.

RĪGA, 28. maijs – Sputnik. Kopš pirmdienas, 27. maija, sākusies cīņa par augstajiem amatiem Briselē.

Latvijas bijušais premjerministrs Valdis Dombrivskis - Sputnik Latvija
KNAB pārbaudīs informāciju par kukuļa došanu Dombrovskim

Uz neformālo ES valstu līderu sapulci jau devies premjers Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"). Viņš piedāvā norīkot eirokomisāra amatā savu partijas biedru Valdi Dombrovski. Pēdējo vārdu teiks pats Kariņš, taču citas valdošās partijas neslēpj, ka var izvirzīt apspriešanai arī savus kandidātus, raksta Skaties.lv.

Par to, kas ieņems eirokomisāra amatu, sāka runāt uzreiz pēc tam, kad kļuva zināmi Eiropas Parlamenta vēlēšanu rezultāti. "Jaunā Vienotība", kura guva vislielāko Latvijas iedzīvotāju atbalstu, 27. maijā paziņoja par savām ambīcijām arī turpmāk pārstāvēt Latviju Eiropas Komisijā.

"Valdis Dombrovskis, manuprāt, ir tas indivīds ar vislabāko pieredzi, kurš varētu ieņemt visatbildīgāko amatu Eiropas Savienībā. Mēs redzam divas lietas, pirmā, – mans politiskais spēks ir uzvarējis vēlēšanās, bet otrs, kas svarīgāk, Valdis Dombrovskis ir saņēmis tiks daudz plusu kā neviens cits kandidāts," paziņoja Kariņš.

Drīz pēc šī paziņojuma premjers izlidoja uz Briseli, kurs ES valstu līderi neformāli apspriedīs augstos Eiropas amatus.

Kaut arī daudzi citi jaunie eiroparlamentārieši no Latvijas atbalstīja Dombrovska izvirzīšanu, koalīcijas partijas 27. maijā neapstiprināja viņa kandidatūru, nolemjot atgriezties pie šī jautājuma nākamnedēļ. Citas partijas apspriedīs šo jautājumu savu locekļu vidū un pameklēs, vai nav alternatīvu kandidātu.

Visticamāk, Dombrovskis beigās tomēr iegūs koalīcijas atbalstu un turpinās darbu Eiropas Komisijā. Pauze, iespējams, ir saistīta ar koalīcijas partneru vēlmi iegūt priekšrocību citos jautājumos.

Ziņu lente
0