Politika

Latvijas iedzīvotāji novērtējuši Saeimas pirmā pusgada darbu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vairāk nekā puse aptaujāto ielikuši esošajam Saeimas sasaukumam zemākos vērtējumus.

RĪGA, 13. maijs – Sputnik. Pagājis pusgads, kopš darbu uzsāka 13. Saeima. Kantar TNS aptauja iedzīvotāju vidū vecumā no 18 līdz 60 gadiem parādījusi, kā Latvijas iedzīvotāji vērtē jaunā Saeimas sasaukuma sasniegumus. Rezultātus publicē skaties.lv.

Savu apmierinātību ar deputātu darbu respondenti vidēji novērtējuši ar 3,4 ballēm no 10 iespējamajām.

Augstu vērtējumu (7 un vairāk punktu) ielikuši tikai 9% aptaujāto. Vidējo atzīmi (5 vai 6 punktus) ielika piektā daļa respondentu (20%).

Мужчина с кейсом - Sputnik Latvija
"Lai vāc kopā mantas un dodas mājup": Saeimas deputāts novērtējis premjerministra darbu

Vairāk nekā puse aptaujāto (59%) uzskata, ka Saeima ir pelnījusi tikai zemāko vērtējumu (no 1 līdz 4 punktiem).

Ja šos rādītājus salīdzina ar 2015. gada rezultātiem, kad iedzīvotājus lūdza novērtēt 12. Saeimas darbu, rezultāts nav par labu esošajai Saeimai – vidējā atzīme būtiski samazinājusies: no 5,4 punktiem līdz 3,4 punktiem.

Interesanti, ka esošie rezultāti sakrīt ar 2018. gada novembra rādītājiem, kad iedzīvotājus lūdza novērtēt sava cerības attiecībā uz jauno Saeimas sasaukumu. Toreiz aptauja parādīja, ka īpašas cerības saistībā ar jaunievēlētajiem politiķiem iedzīvotāji nav lolojuši jau no paša sākuma.

Latvijas 13. Saeimas pirmā sēde notika 6. novembrī – mēnesi pēc vēlēšanām. Taču Saeimas sadrumstalotības un partiju dažādo interešu dēļ valdības izveidošanā pagāja vēl trīsarpus mēneši.

Ziņu lente
0