Politika

Ķirsis: Ušakova vieta ir cietumā, nevis Eiroparlamentā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nils Ušakovs zināja par ilgus gadus bijušās "Rīgas satiksmes" vadības lēmumiem, kuri atnesuši galvaspilsētai miljoniem lielus zaudējumus, un tagad cenšas "aizmiglot" situāciju un bēg uz Briseli "dzert mohito un ēst tiramisu", uzskata Vilnis Ķirsis.

RĪGA, 2. marts – Sputnik. Galvaspilsētas opozīcijas deputāts Vilnis Ķirsis ("Jaunā Vienotība") uzstāj, ka Rīgas mēram Nilam Ušakovam jāatbild par pašvaldības līdzekļu izšķērdēšanu, ko pieļāva "Rīgas satiksme" vadība, nevis censties "aizmiglot" situāciju. Par to Ķirsis pastāstīja kanālam LNT.

Kā liecina uzņēmuma audits, tā vadības lēmumi noveduši pie miljoniem lieliem zaudējumiem. "Rīgas satiksme" noslēdza neizdevīgus līgumus un nepamatoti tērēja milzīgus līdzekļus konsultantiem. Tagad uzņēmums atrodas ārkārtīgi grūtā finanšu situācijā, bez papildu līdzekļiem tam var draudēt pat bankrots.

Ķirsis netic, ka Ušakovs nebija informēts par bijušās uzņēmuma valdes rīcībām ar Leonu Bemhenu vadībā.

"Es neticu, ka viņš nezināja, ka neskatījās. Es uzskatu, ka viņš piesedza, un, manuprāt, viņa vieta ir cietumā, nevis Eiropas Parlamentā," - paziņoja Ķirsis.

Deputāts uzskata, ka "Rīgas satiksme" novesta līdz kraham, un par to ir atbildīgs Ušakovs. Tāpēc, pēc Ķirša domām, Rīgas dome ir jāatlaiž un jāveic ārkārtas pašvaldības vēlēšanas.

Ķirsis uzstāj, ka Rīgas mēram ir jāatbild par "Rīgas satiksme" zaudējumiem, bet šobrīd viss izskatās tā, ka Ušakovs bēg no Rīgas uz Eiroparlamentu, un tur "dzers mohito un ēdīs tiramisu. Viņam viss vienalga".

Iepriekš Nils Ušakovs vērsās tiesā ar iesniegumu pret Ķirsi, kurš Ušakovu un Ameriku nosauca par "korupcijas sejām", kuras dzer mohito Monako, kamēr rīdzinieki salst savās mājās. Ušakovs apsūdzēja Ķirsi neslavas celšanā un pieprasīja publisku atvainošanos.

Ziņu lente
0