Politika

Premjers Kariņš: labāk Ušakovs būtu ielas remontējis, nevis skrietu uz EP

© Sputnik / Sergey MelkonovНил Ушаков и Андрис Америкс фотографируются внутри Памятника Свободы
Нил Ушаков и Андрис Америкс фотографируются внутри Памятника Свободы - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Premjerministrs Krišjānis Kariņš pauda neizpratni par to, kādas rīdzinieku intereses Ušakovs aizstāvēs Eiropas Parlamentā, it īpaši ņemot vērā visu, kas vēl nav paveikts Rīgā.

RĪGA, 27. februāris — Sputnik. Latvijas premjerministrs Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") telekanālā LNT komentēja Rīgas mēra Nila Ušakova ("Saskaņa") lēmumu balotēties Eiropas Parlamenta vēlēšanās.

"Nilam Ušakovam auglīgāk būtu ķerties klāt un lāpīt ielas, nevis skriet prom no domes uz citu darbavietu," – pauda premjers.

Politiķis uzskata, ka ar Ušakova motivāciju varot spekulēt, taču nav grūti noteikti lietas, kas Rīgas domei būtu jādara.

"Man arī kā rīdziniekiem ir nesaprotami, kāpēc viņš grib pamest šo amatu, kad ir acīmredzamas lietas, kas jādara," - piezīmēja Kariņš.

Нил Ушаков и Андрис Америкс - Sputnik Latvija
"Ārzemes palīdzēs": vētra sociālajos tīklos par Nila Ušakova balotēšanos EP

K.Kariņš, bijušais EP deputāts, apgalvoja, ka nevarot iedomāties kādu rīdzinieku interesi, Ušakovs varētu pārstāvēt Briselē.

Iepriekš vēstīts, ka partijas "Saskaņa" un "Gods kalpot Rīgai", kas pašlaik vada Rīgas domi, Eiropas Parlamenta vēlēšanās piedalīsies ar kopīgu sarakstu, kura augšgalā būs Nils Ušakovs un Andris Ameriks.

Viņi apņēmušies cīnīties par rīdzinieku un visu valsts iedzīvotāju interesēm Eiropas Parlamentā.

Iepriekš pats Ušakovs informēja, ka "Saskaņas" sarakstu EP vēlēšanās vadīs Vjačeslavs Dombrovskis.

N.Ušakovs nav nosaucis savu iespējamu pilnvaru pārņēmēju Rīgas mēra postenī, taču, saskaņā ar avīzes Neatkarīgā ziņām, tā varētu būt Sociālo lietu komitejas priekšsēdētāja Baiba Rozentāle.

Ziņu lente
0