Politika

Katrs ceturtais Latvijā vēlētos redzēt Egilu Levitu prezidenta postenī

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Koalīcijas nacionālkonservatīvās partijas ierosina valsts prezidenta postenī ievēlēt juristu Egilu Levitu, latviskās Latvijas koncepcijas autoru. Iedzīvotāju domas par šo kandidatūru dalās.

RĪGA, 27. februāris — Sputnik. Līdz prezidenta vēlēšanām vēl atlikuši vairāki mēneši, taču neoficiālā vēlēšanu kampaņa jau ir sākusies. Divas koalīcijas partijas – Nacionālā apvienība un Jaunā konservatīvā partija paudušas atbalstu juristam Egilam Levitam.

Jautājumu, vai E.Levits ir populārs iedzīvotāju vidū, palīdzēja noskaidrot Kantar TNS aptauja, kurā piedalījās 18-60 gadus veci iedzīvotāji. Rezultātu publicēja portāls Skaties.lv.

Aptauja apliecina, ka Latvijas iedzīvotāju domas dalās.

Katrs ceturtais respondents (27%) norādīja, ka atbalsta Levita kandidatūru valsts prezidenta postenim. To vidū 9% pauduši noteiktu atbalstu, bet 18% drīzāk atbalsta.

Mazliet lielāks aptaujāto skaits – 28% cer, ka Levits nekļūs par valsts vadītāju (15% noskaņoti kategoriski pret, 13% - drīzāk pret).

Ļoti liels skaits respondentu (45%) nevarēja sniegt noteiktu atbildi.

Latvijas prezidenta vēlēšanas notiks 2019. gada maija beigās. Šogad balsojums pirmo reizi būs atklāts.

Iepriekš jau vēstīts, ka Egils Levits "pielicis roku" nepilsoņu statusa tapšanā, kā arī Satversmes preambulā nostiprinājis latviešu prioritāti pār citu Latvijā dzīvojošo nāciju pārstāvjiem.

Ziņu lente
0