Politika

Latvija kļūs par lielu sprādziena bedri – šokējošs karavīra brīdinājums

© Sputnik / Сергей Зверев / Pāriet pie mediju bankasВоронка
Воронка - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Par to, kādas sekas gaida Latviju jebkādas Krievijas un NATO bruņotas sadursmes gadījumā, pastāstīja Latvijas karavīrs.

RĪGA, 18. janvāris — Sputnik. Latvijas pārpludināšana ar NATO bruņotajiem spēkiem var novest līdz tam, ka valsts vietā būs viena liela sprādziena bedre. Šādu rezultātu prognozēja Latvijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba Stratēģiskās plānošanas departamenta bijušais vadītājs, Rīgas policijas priekšnieka galvenais padomnieks Raimonds Rublovskis, vēsta Sputnik Igaunija.

Президент Литвы Даля Грибаускайте на 72-й Генеральной Ассамблее ООН - Sputnik Latvija
Tu esi atbildīgs par to, ko pieradini. Bet tagad Baltijas "aste luncina" NATO

Pēc eksperta domām, ko viņš atklāja intervijā portālam Rubaltic.ru, NATO militārās bāzes Latvijā nenostiprina tās drošību – gluži otrādi, tās apdraud valsts pastāvēšanu. R.Rublovksis ir pārliecināts, ka Ziemeļatlantijas alianses un Krievijas bruņota konflikta gadījumā uzbrukums Latvijai būs neizbēgams, turklāt bāzes tiks iznīcinātas jau pirmajās minūtēs.

Eksperts atgādināja, ka NATO bāzu parādīšanās valstī kļuva iespējama, kad Latvijas valdība parakstīja atbilstošo līgumu. Pie tam, karavīrs atzīmēja, lēmums par bāzu dislokāciju neietilpst Latvijas politiķu kompetencē – tamlīdzīgas rezolūcijas ir sabiedroto, pārsvarā – ASV prerogatīva.

R.Rublovskis ir pārliecināts, ka pašreizējā situācijā Krievijas un NATO sadursmes apstākļos viņa valsts kļūs par ķīlnieci.

"Jebkuros apstākļos austrumu kaimiņa robežu tuvums Latvijai nesīs nelaimi. Latvijas armija nepaspēs pakarot. Jautājums ir tāds, vai no mūsu valsts paliks viena liela bumbas bedre, vai tiksim sveikā, un to, atkārtošu vēlreiz, neizlemsim mēs," – secināja R.Rublovksis.

Iepriekš vēstīts, ka NATO militārā kontingenta dislokācija Baltijas valstīs sākās pēc valsts apvērsuma Ukrainā, kura rezultātā Krima pieņēma lēmumu atgriezties Krievijā un sākās karadarbība Donbasā.

Панорама города-призрака бывшей советской военной радиолокационной станции возле Скрунды - Sputnik Latvija
Viedoklis
Izlaupījuši un atdevuši NATO. Baltijas valstīs atstātā Padomju armijas mantojuma liktenis

Par visu notikušo alianses vadība apsūdzēja Maskavu un sāka aktīvu teritorijas militarizāciju pie robežām ar Krieviju. Savas darbības NATO aizbildināja ar "Krievijas iebrukuma" draudiem.

Savukārt Krievijas vadība jau vairākkārt norādījusi, ka tamlīdzīgi aizbildinājumi ir absurdi. Maskava uzsvēra, ka nelolo nekādus "agresīvus plānus" pret jebkuru valsti, bet biedi par "Krievijas draudiem" tiek izmantoti, lai izvietotu alianses bruņotos spēkus pēc iespējas tuvāk Krievijas robežām.

Ziņu lente
0