Politika

Angela Merkele nolēmusi aiziet no lielās politikas

© REUTERS / Hannibal HanschkeVācijas federālā kanclere Angela Merkele
Vācijas federālā kanclere Angela Merkele - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Preses konferencē Vācijas galvaspilsētā federālā kanclere Angela Merkele informēja, ka nav iecerējusi piedalīties kārtējās vēlēšanās pēc trim gadiem.

RĪGA, 30. oktobris — Sputnik. Angela Merkele paziņojusi par savu lēmumu atteikties no dalības 2021. gadā gaidāmajās Vācijas Federatīvās Republikas kanclera vēlēšanās. Tāpat viņa nepretendēs arī uz citiem politiskajiem posteņiem, vēsta Sputnik Igaunija. Par nodomu pamest lielo politiku viņa pavēstīja pirmdien preses konferencē Berlīnē.

"2021. gada vēlēšanās es nebalotēšos VFR kanclera postenim vai deputāta postenim, kā arī nepretendēšu uz citiem politiskajiem posteņiem," – Merkeles teikto citēja RIA Novosti.

Angela Merkele - Sputnik Latvija
Merkele grasās pildīt Vācijas kanclera pienākumus līdz 2021. gadam

Tāpat politiķe informēja, ka nepiedalīsies decembrī ieplānotajās Kristīgi demokrātiskās savienības (KDS) priekšsēdētāja vēlēšanās. Merkele piezīmēja, ka lēmumu pamest KDS vadītāja posteni pieņēmusi jau vasarā.

Taujāta par iespējamo politiskās organizācijas līdera pēcteci, Angela Merkele atzīmēja, ka nevēlas ar savu viedokli ietekmēt jebkādas diskusijas šajā jautājumā, un uzsvēra: situāciju viņa uzskata par nozīmīgu demokrātisko fāzi, "kādas pie mums nav bijis 18 gadus".

Igaunijas ekspremjers vēlas redzēt Merkeli pie ES "stūres"

Angelas Merkeles lēmumu pamest lielo politiku komentēja Igaunijas bijušais premjerministrs, Eiropas Komisijas viceprezidents Andruss Ansips. Viņaprāt, līdz ar Merkeles demisiju "beidzas vesela ēra, vesels vēsturiskais periods".

Komentāros portālam ERR politiķis pauda cerību, ka pēc demisijas Merkele nolems izmēģināt spēkus kādā no augstākajiem posteņiem Eiropas Savienības vadībā.

"Ja viņa ieņemtu vienu no augstākajiem posteņiem Eiropas Savienībā, tas neapšaubāmi piešķirtu papildu nozīmi ES struktūrām. Viņa vienmēr ir bijusi ļoti laba ES sabiedrotā, un, manuprāt, būtu nepareizi, ja viņa vienkārši paliktu malā," – izteicās Igaunijas bijušais premjerministrs.

Ziņu lente
0