Politika

Uzbrukumu Baltkrievijai Maskava izvērtēs kā agresiju pret Krieviju

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasBaltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko un Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko un Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstnieks Minskā ieteica "karstgalvjiem" atteikties no uzbrukuma plānu kalšanas Baltkrievijai, jo mēģinājumus tos īstenos Maskava izvērtēs kā agresiju pret Krieviju.

RĪGA, 22. oktobris — Sputnik. Jebkāds militāras agresijas akts pret Baltkrievijas Republiku nekavējoties novedīs pie Krievijas Federācijas Bruņoto spēku atbildes, informēja Krievijas vēstnieks Minskā Mihails Babičs, vēsta Sputnik Igaunija.

"Jebkurš militārs uzbrukums Baltkrievijai tiks izvērtēts kā uzbrukums Krievijai. Ar visām no tā izrietošajām sekām," – teica diplomāts intervijā telekanālam "Belarusj 1", lūgts komentēt NATO spēku paplašināšanos Polijā.

"Šajā ziņā Baltkrievija ir absolūti aizsargāta un var būt pilnīgi mierīga. Mēs esam sabiedrotā valsts, mums ir sabiedroto attiecības, un šeit izstrādāta vienota militārā politika, kas garantē pilnīgu drošību mūsu pilsoņiem," – piebilda Mihails Babičs.

Iepriekš vēstīts, ka Polijas prezidents Andžejs Duda vērsies pie Savienoto Valstu vadītāja Donalda Trampa ar lūgumu izvietot ASV armijas bāzi Polijas teritorijā, kas robežojas ar Baltkrieviju. Savas vizītes laikā Vašingtonā šī gada septembrī Duda apsolīja Baltā nama saimniekam nosaukt bāzi viņa vārdā – "Trampa forts".

Savu vēlmi paplašināt ASV militāro klātbūtni reģionā Polijas prezidents pamatoja ar nepieciešamību aizsargāt poļus no "Krievijas agresijas" draudiem.

Karavīrs mācībās apgūst cīņu ar gaisa mērķiem - Sputnik Latvija
Maskava atbildēs uz ASV armijas bāzes parādīšanos Polijā

Polijas valdība bieži nāk klajā ar paziņojumiem, kas apliecina politiķu bailes no Krievijas karavīriem, lai arī Maskava jau vairākkārt ir uzsvērusi, ka nelolo agresīvus plānus nekur pasaulē un neplāno nekādus uzbrukumus. Komentējot Varšavas militāriskos plānus, Kremlis atzīmēja, ka ASV armijas bāzes dislokācija Polijā ir republikas suverēnās tiesības, taču šāds solis novedīs pie Maskavas atbildes darbībām.

Tāpat Krievijas valdības locekļi vairākkārt ir norādījuši, ka NATO militārās infrastruktūras pietuvošanās Krievijas robežām neveicina drošības nostiprināšanos un rada spriedzi abu pušu attiecībās.

Ziņu lente
0