Politika

Krievijas miljardieris iesūdzējis tiesā trīs Skandināvijas valstu bankas

© Sputnik / Владимир Трефилов / Pāriet pie mediju bankasBoriss Rotenbergs
Boriss Rotenbergs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Arkādija Rotenberga jaunākais brālis Boriss apsūdzējis Skandināvijas valstu bankas par apkalpošanas līguma pārkāpumiem, kas sekojuši pēc ASV lēmuma ieviest pret viņu sankcijas.

RĪGA, 22. oktobris — Sputnik. Pazīstamais miljardieris Boriss Rotenbergs no Krievijas iesniedzis Helsinku apgabala tiesā prasību pret trim Skandināvijas bankām: Handelsbanken, Danske Bank un Nordea.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs - Sputnik Latvija
KF premjers: pret Krieviju vērstās sankcijas ES nes miljardiem lielus zaudējumus

Tiesas prasības iemesls: banku darbības, kuras, pēc prasītāja domām, pārkāpj apkalpošanas līgumu, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz aģentūru "Praim". 

Informācija par iesniegtajām prasībām bankās tika apstiprināta, taču finanšu iestādes atteicās sniegt detalizētus komentārus šajā jautājumā.

Aģentūra "Praim" pastāstīja, ka grūtības bankās miljardieris sācis izjust 2014. gadā, kad Arkādiju un Borisu Rotenbergus ASV valdība iekļāva fizisko personu sarakstā, pret kurām vērstas sankcijas sakarā ar Krimas pievienošanos Krievijai un situāciju Ukrainā.

Pie tam Eiropas Savienības sankcijas pret Borisu Rotenbergu nav vērstas – viņam ir Somijas pilsonība. Taču, paskaidroja somu izdevums STT, Eiropas bankas ir spiestas ievērot ASV sankcijas pret fiziskām personām, lai turpinātu biznesu ar amerikāņu bankām pat tad, ja minētās personas ES sankciju sarakstos nav iekļautas.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs - Sputnik Latvija
Krievijas premjerministrs: jaunās sankcijas pret Krieviju novedīs pie ekonomiskā kara

Iepriekš vēstīts, ka Krievijas un rietumvalstu attiecības pasliktinājušās sakarā ar situāciju Krima un Ukrainā. 2014. gada jūlija beigās ES un ASV no individuālām sankcijām pret atsevišķiem pilsoņiem un uzņēmumiem pārgāja pie pasākumiem pret Krievijas ekonomikas sektoriem.

Krievijas vadība jau vairākkārt uzsvērusi, ka centieni mainīt KF politiku ar sankciju, draudu un ultimātu palīdzību ir bezjēdzīgi. Valsts prezidents Vladimirs Putins uzsvēra, ka tamlīdzīgas rietumvalstu darbības ir "neproduktīvas un bezjēdzīgas, it īpaši pret tādu valsti kā Krievija".

 

Ziņu lente
0