Politika

Politologs: ar Polijas un Baltijas limitrofu palīdzību ASV sašķeļ ES

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Polija un Baltijas valstis ir galvenie ASV interešu virzītāji Eiropā, un Vācijas ārlietu ministra ieteikums atteikties no vienbalsīga lēmumu pieņemšanas principa galvenokārt adresēts šīm valstīm, uzskata politologs Eduards Popovs.

RĪGA, 4. septembris – Sputnik. Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss aicinājis ES atteikties no vienbalsīga lēmumu pieņemšanas principa, lai nekļūtu par "trusīšiem pitona priekšā" ASV ieviesto sankciju dēļ. Pēc viņa domām, pašreizējais reglaments paplašina spriedzi pašā Eiropas Savienībā.

Francijas prezidents Emanuels Makrons - Sputnik Latvija
Politika
Makrons paziņojis, ka Putins ieinteresēts ES "demontēšanā"

Bijušā sociālistiskā bloka ekonomiski vājās valstis, kas iestājušās ES, var dēvēt par proamerikāniskām, nevis proeiropeiskām, tas ir Vašingtonas "Trojas zirgs". Galvenais spēles dalībnieks ir Polija, radio Sputnik ēterā norādīja Sabiedriskās un informatīvās sadarbības centra "Eiropa" direktors Eduards Popova. Viņš atzīmēja, ka Varšava pat pūlas "izveidot" savu bloku no Višegradas grupas valstīm. 

"Tāpēc Vācijas ārlietu ministra paziņojums ir vērsts pret šo "īpašo viedokli, pret ASV "Trojas zirgu" Eiropas Savienībā," – uzsvēra eksperts.

Pēc viņa domām, tas ir sarežģīts jautājums, vai "vecajai" Eiropai izdosies pārvarēt "īpašo" viedokli.

"No politiskā viedokļa Eiropa nav tik stipra, lai stātos pretī ASV diktātam. (..) Lai kāds būtu kašķis, eiropieši nav pietiekami patstāvīgs spēks ģeopolitikā," – piezīmēja Popovs.

Ziņu lente
0