Politika

Kučinskis: Lembergs neietekmē ZZS, taču dažkārt sniedz labas idejas

© Foto : Valsts kancelejaLatvijas premjerministrs Māris Kučinskis
Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas premjerministrs Māris Kučinskis uzsvēra, ka Zaļo un zemnieku savienība nerisina politiskos jautājumus privātās sarunās.

RĪGA, 16. augusts — Sputnik. pēc Latvijas premjerministra Māra Kučinska sacītā, Ventspils mērs Aivars Lembergs, kurš figurē "oligarhu lietā", kura savukārt met ēnu uz Zaļo un zemnieku savienību (ZZS), nerada nekādu ietekmi uz šo politisko spēku, vēsta Rus.lsm.lv.

Premjers uzsvēra, ka ZZS nerisina politiskos jautājumus privātās sarunās. Viņš paskaidroja, ka partijā katru nedēļu notiek valdes sēdes, kur visiem ir iespēja izteikties. Arī Ventspils pilsētas mēram ir tiesības teikt savu sakāmo, un dažkārt viņš "uzstājas ar labām idejām", atzīmēja Kučinskis. Taču ar to, pēc Latvijas valdības vadītāja sacītā, visa Lemberga ietekme uz ZZS arī beidzas.

Пресс-конференция мэра Вентспилса Айварса Лембергса - Sputnik Latvija
Politika
Lembergs: Rīgas latviskošanā Ušakovs pārspēs nacionālistus

Turklāt Kučinskis nedaudz pastāstīja par ZZS priekšvēlēšanu kampaņu. Premjers paziņoja, ka priekšvēlēšanu periodā partija nedos tukšus solījumus, jo tie ir jāizpilda, taču aicināja latviešus paskatīties uz to, ko ZZS jau ir paveikusi.

Latvijas valdības vadītājs aicina Latvijas iedzīvotājiem neļauties populismam un neiet uz sabiedrības pastāvīga sapņa pavada par to, lai "atnāk kāds stiprs, kurš visu izdarīs, lai pašiem nekas nebūtu jādara".

Tāpat Kučinskis paziņoja, ka nākamajā valdība vēlas redzēt veselības ministri Andu Čakšu, aizsardzības ministru Raimondu Bergmani un zemkopības ministru Jāni Dūklavu.

Latvijas premjerministrs Kučinskis gaidāmajās 6. oktobra Saeimas vēlēšanās iet ar pirmo kārtas numuru Zaļo un zemnieku savienības Vidzemes sarakstā.

Zaļie un zemnieki

Savā priekšvēlēšanu programmā ZZS tieši paziņo par reģionu policentrisko attīstību un par pilsētu un lauku sociālās un ekonomiskās sadarbības atbalstīšanu.

Депутат Сейма Артусc Кайминьш - Sputnik Latvija
Politika
Jūlija reitingi: Kaimiņa aizturēšana padarījusi populārāku viņa partiju

Turklāt ZZS iestājas par apkārtējās vides aizsardzības pasākumiem un bioloģiskās daudzveidības un tīras vides saglabāšanu. Tāpat partija ir par sabalansētu mežsaimniecības, zvejniecības, lauksaimniecības attīstību un mazo un vidējo uzņēmēju atbalstīšanu. Turklāt ZZS programmā teikts par neizmantotās lauksaimniecības zemes izmantošanas stmulēšanu.

Kā valdības partija ZZS runā par nepieciešamību turpināt atbildīgu valsts budžeta politiku un stabilas un prognozējamas nodokļu sistēmas nodrošināšanu. Tāpat apvienība iestājas par veselības un izglītības sistēmu reformu turpināšanu.

Saskaņā ar jūlija reitingu, ZZS pagaidām savākusi 12,4% vēlētāju balsu, sekojot uzreiz ar "Saskaņas", kurai ir 21,4% balsu. Trešajā vietā bija Artusa Kaimiņa partija "Kam pieder valsts" (KPV LV) — par viņu bija gatavi balsot 7% aptaujāto.    

Ziņu lente
0