Politika

Latvijas žurnālists pastāstīja par "tautas traģēdiju" valstī

© Sputnik / Sergey MelkonovНадпись на Памятнике Свободы - Отечеству и Свободе
Надпись на Памятнике Свободы - Отечеству и Свободе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
30 gadu laikā ar nacionāli reakcionāro un kriminālo oligarhisko spēku valdīšanu nomocītos cilvēkus nākotnē nekas labs negaida.

RĪGA, 5. augusts – Sputnik. Padomju un Latvijas žurnālists un zinātnieks Artūrs Priedītis portālā Pietiek.com asi kritizējis Latvijas varasiestādes un visu latviešu tautu par "traģēdiju", kura notiek valstī, vēsta RIA Novosti.

Pēc viņa sacītā, latviešu tautu nevar uzskatīt par laimīgu, jo šis termins paredz cilvēciski cienīgu dzīvi, savukārt to, kas šobrīd notiek Latvijā, nekādā veidā nedrīkst nosaukt par labu dzīvi.

Открытие скакового сезона в Краснодаре - Sputnik Latvija
Politika
Vara nav ietekmējama, taču uz vēlēšanām latvieši iet kā uz zirgu skriešanas sacīkstēm

Nacionālās suverenitātes zaudēšana, svešu karaspēku ievešana atbilstoši okupācijas kritērijiem, krāpšanās ar "brīvības" un "neatkarības" jēdzienu definējumu, izlaupīšana "prihvatizācijas" procesā, kriminālā oligarhiskā valdīšana, ekonomiskā atpalicība, demogrāfiskā krīze, izglītības, zinātnes un veselības aprūpes sistēmas sagraušana, izvirtību un homoseksuālisma propaganda – tādas lūk Latvijas sabiedrības problēmas min Priedītis.

Turklāt žurnālists paziņo, ka Latvijas varasiestādes 6. oktobra vēlēšanu gaidās piedāvā vien to, ko var dēvēt par "traģēdijas optimizēšanu". Daudzsološi vārdi solījumos, taču katrs solījums nozīmēs kaut kādas izmaiņas Latvijas realitātes traģiskajos apstākļos, nevis traģēdijas likvidēšanu, atzīmēja viņš.

Pēc Priedīša sacītā, lielus draudus nes šīs tautas traģēdijas sekas, jo tās dziļāk ieurbjas turpmāko paaudžu morālē, maina tautas mentalitāti, tautas identitāti, garu, tās morālo psiholoģisko portretu, enerģētiku.

"Šajā ziņā latviešu tautu nākotnē nekas labs negaida. Nacionāli reakcionārajā un krimināli oligarhiskajā valstiskumā nomocītajiem 30 gadiem (turklāt tiem beigas nav redzamas) būs ļoti nepatīkamas morāli psiholoģiskās sekas," – raksta publicists.

Savu rakstu žurnālists beidz ar latviešu tautas gudrību: "Man nav žēl, ka viņš prot kaut ko labi nozagt." Pēc viņa domām, ja šī gudrība nebūtu tautā plaši izplatīta, tad tā pati kriminālā oligarhiskā vara atdurtos pret dzelzs pretestību. "Taču nekāda pretestība praktiski neeksistē," — noslēdz Priedītis.

Ziņu lente
0