Politika

Saeima atļāvusi kratīšanu pie deputāta Askolda Kļaviņa

© Foto : Reinis Inkēns, Saeimas AdministrācijaЗаседание Сейма Латвии
Заседание Сейма Латвии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs tur aizdomās ZZS deputātu Askoldu Kļaviņu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu – viņš saņem pārāk lielu transporta izdevumu kompensāciju.

RĪGA, 22. jūnijs – Sputnik. Saeima izsniegusi atļauju partijas Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) deputāta Askolda Kļaviņa mājas un automašīnas pārmeklēšanai, teikts Saeimas vietnē.

Lēmumu atbalstīja 61 deputāts, 19 politiķi balsojumā nepiedalījās.

Ceturtdienas vakarā slēgtā sēdē Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija izsniedza atļauju kratīšanai pie Kļaviņa. Debatēs šajā jautājumā Saeimā Kļaviņš pats lūdza deputātus izsniegt atļauju pārmeklēšanai, — viņš cer, ka situācija atrisināsies.

Kļaviņš pauda pārsteigumu par radušos situāciju. Jau zināmu laiku klīst baumas par to, ka viņš mainījis savu deklarēto dzīves vietu un reģistrējies Liepājā, kas ļāvis viņam ievērojami palielināt transporta izdevumu kompensāciju. Politiķis paskaidroja, ka Liepājā viņam ir māja, kurā viņš dzīvo.

ZZS frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis žurnālistiem paziņoja, ka ir pārliecināts par Kļaviņa godīgumu un uzticas tiesībsargājošajām iestādēm.

Paziņojumā presei KNAB informēja, ka 2018. gada 2. maijā uzsākts kriminālprocess par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu savtīgiem mērķiem. Par šo noziedzīgo darījumu Krimināllikums paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, piespiedu darbus vai naudas sodu un aizliegumu ieņemt noteiktu amatu uz laiku līdz pieciem gadiem.

Kriminālprocesa izmeklēšanas gaitā iegūti pierādījumi, kuri liecina: Saeimas deputāts, izmantojot savas pilnvaras, no 2016. gada 1. novembra līdz 2018. gada maijam ļaunprātīgi izmantojis dienesta stāvokļa savtīgiem mērķiem, nodarot Saeimas budžetam vērā ņemamus zaudējumus. Sīkāka informācija pagaidām netiek sniegta izmeklēšanas interesēs.

Ziņu lente
0