Politika

Kaimiņš aizturēts, Gobzems sūdzas par izsekošanu

© Sputnik / Sergey MelkonovДепутатам Сейма напомнили о высказываниях Шноре, Артус Кайминьш
Депутатам Сейма напомнили о высказываниях Шноре, Артус Кайминьш - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Saeima izskatījusi Ģenerālās prokuratūras iesniegumu ar lūgumu izdot Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu kriminālvajāšanai un atļāva kratīšanu un aizturēšanu.

RĪGA, 20. jūnijs – Sputnik. Saeima atļāvusi KPV LV partijas vadītāja Artusa Kaimiņa kriminālo vajāšanu, uzreiz pēc balsošanas viņš tika aizturēts.

Šodien no rīta pazīstams advokāts un premjera amata kandidāts no KPV LV partijas Aldis Gobzems paziņoja Facebook, ka viņa māja tiek novērota, savukārt pret Kaimiņu varētu tikt uzsākta kriminālvajāšana.

Gobzems pastāstīja, ka šonedēļ viņš esot bijis Drošības policijā, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB), kā arī Kriminālpolicijā.

"Esmu saucis uzvārdus un norādījis uz daudzām shēmām, saucis augstas valsts amatpersonas. Esmu lūdzis savu un savas ģimenes aizsardzību, jo tiek izsekoti manas ģimenes ciemiņi un gar manu dzīvesvietu regulāri notiek dīvaina kustība, piemēram, vienai un tai pašai mašīnai pabraucot garām desmit reizes vienas dienas laikā, kaut dzīvoju vietā, kur nav kur aizbraukt un kur nekad neviens vispār nebrauc. Manu dzīvesvietu novēro no blakus esošās mājas utt. Šodien pēc manām vizītēm policijās un KNAB, notiek kratīšanas un, kā saprotu, Artusu Kaimiņu lūgs izdot kriminālvajāšanai. Tas neapturēs mani un KPV LV, es turpināšu publiskot dokumentus, šobrīd jau stipri agrāk, kā biju plānojis. Visu vai neko būs šīs vēlēšanas," — uzrakstīja Gobzems.

Tāpat Gobzems pastāstīja žurnālistiem, ka šobrīd tāpat notiek kratīšana pie uzņēmēja Viestura Tamuža (saskaņā ar baumām, tieši viņš varētu būt partijas galvenais sponsors un patiesais vadītājs).

Šodien no rīta Saeimas Ētikas komisija slēgtā režīmā izskatīja Ģenerālās prokuratūras iesniegumu ar lūgumu izdot Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu kriminālvajāšanai. KPV LV līdzpriekšsēdētāja Linda Liepiņa veica komisijas sēdes tiešraidi savā Facebook.

Beigās Saeimas komisija vienbalsīgi deva atļauju ne vien kratīšanai pie Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa, bet arī viņa aizturēšanai. Komisijas lēmumu atbalstīja 59 Saeimas deputāti, "Saskaņas" pārstāvji balsojumā nepiedalījās. Uzreiz pēc sēdes Kaimiņš tika aizturēts.

Atgādināsim, ka pēdējā laikā KPV LV partijas aktivitāte atrodas uzmanības centrā. Tās pārstāvji uzstājas ar atmaskojošiem paziņojumiem un intervijām, kā arī piesaistījuši sev sociālo tīklu lietotāju uzmanību ar to, ka vērsušies pie Latvijas krievvalodīgo kopienas.

KPV LV partija tika dibināta 2016. gada maijā, tās vadībā ir trīs līdzpriekšsēdētāji — Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš, uzņēmēja Linda Liepiņa un Atis Zakatistovs. Saskaņā ar SKDS aptaujām, aprīlī par KPV LV nobalsotu 2,4% aptaujāto.

Ziņu lente
0