Politika

Austrijas vicekanclers aicina atcelt sankcijas pret Krieviju

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Pāriet pie mediju bankasПарламентские выборы в Австрии
Парламентские выборы в Австрии - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc viņa sacītā, "pienācis laiks izbeigt šīs mokošās sankcijas un normalizēt politiskās un ekonomiskās attiecības ar Krieviju".

RĪGA, 3. jūnijs – Sputnik. ES ir jāpārskata sava pozīcija attiecībā pret Krieviju un jāatceļ sankcijas, paziņoja intervijā avīzei Österreich Austrijas vicekanclers un galēji labējās Austrijas Brīvības partijas līderis Heinss Kristians Štrahe, vēsta RIA Novosti.

"Sankcijas, pirmām kārtām, kaitējušas Austrijas ekonomikai. Es vienmēr esmu brīdinājis par to, lai nevirzītu Krieviju Ķīnas apskāvienos," — uzsvēra Štrahe.

Pēc viņa sacītā, "pienācis laiks izbeigt šīs mokošās sankcijas un normalizēt politiskās un ekonomiskās attiecības ar Krieviju".

Sankcijas pret Krieviju

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās Krimā un Ukrainā izveidojušās situācijas dēļ. 2014. gada jūlijā Eiropas Savienība un ASV ieviesa ierobežojošus pasākumus pret veselām Krievijas ekonomikas nozarēm. Rezultātā Krievija ierobežoja pārtikas produktu importu no valstīm, kas iniciējušas pret to vērstās sankcijas.

Bundestāga - Sputnik Latvija
Bundestāgā paziņoja, ka sankcijas pret Krieviju kaitē Eiropai

Krievijas valdība jau vairakkārt informējusi, ka rietumvalstu iecere saistīt sankcijas ar Minskas protokolu īstenošanu ir absurda, jo Krievija nav iesaistīta Ukrainas konfliktā un Minskas protokolus uz to attiecināt nav iespējams.

Savā tradicionālajā uzrunā Federālajā sapulcē 2018. gada martā Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņoja, ka pret valsti vērstās sankcijas ir bezjēdzības. Rietumu ieviestie ierobežojošie pasākumi nav guvuši iecerēto efektu, uzsvēra Putins un piebilda, ka "savaldīt Krieviju nav izdevies" un rietumu partneriem nāktos pēc iespējas ātrāk pieņemt jauno realitāti.

Ziņu lente
0