Politika

Mediji vēsta: Makeina politiskais konsultants palīdzēs Ušakovam iekļūt Saeimā

© Sputnik / Sergey MelkonovRīgas mērs un partijas "Saskaņa" priekšsēdētājs Nils Ušakovs
Rīgas mērs un partijas Saskaņa priekšsēdētājs Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu politiskais konsultants palīdzēs "Saskaņai" pieņemt stratēģiskus lēmumus, izstrādāt politiskās ziņas un pētīt sabiedrisko viedokli.

RĪGA, 14. maijs — Sputnik. Rīgas mērs un partijas "Saskaņa" priekšsēdētājs Nils Ušakovs noalgojis politisko konsultantu Kristiānu Feriju no ASV, kura pienākums būs palīdzēt partijai Saeimas vēlēšanu kampaņā, vēsta rus.tvnet.lv.

Re:Baltica sadarbībā ar Buzzfeed.com noskaidrojis, ka amerikāņu eksperts jau vairākkārt ieradies Rīgā, pēdējo reizi — pirms dažām nedēļām. Elektroniskajā sarakstē Ferijs atzina, ka noslēdzis līgumu par konsultācijām ar partiju "Saskaņa", kas paredz palīdzību stratēģisko politisko lēmumu pieņemšanā, politiskā vēstījuma izstrādē un sabiedriskā viedokļa pētījumos.

Rīgas mērs un Saskaņas līderis Nils Ušakovs - Sputnik Latvija
Ušakovs devās uz Ameriku, lai glābtu Latviju no Šadurska reformas

Ferijs pastāstija, ka iepazinies ar Ušakovu Vašingtonā ar kopēja paziņas — Vašingtonas pētījumu centra Atlantic Council eksperta, organizācijas Summit International Advisors vadītāja Deivida Merkela starpniecību.

Ferijs jau vairāk nekā 20 gadus sniedz politiskās konsultācijas. Viņa klientu vidū bijuši divi ietekmīgi ASV senatori un prezidenta kandidāti — Lindsijs Grems un Džons Makeins. Ferijam ir arī darba pieredze Austrumeiropā — 2006. gadā viņš, būdams firmas Davis-Manafort darbinieks, konsultēja Viktoru Janukoviču, kurš vēlāk ieņēma Ukrainas prezidenta posteni.

Nils Ušakovs atteicās komentēt Ferija uzaicināšanu.

Iepriekš vēstīts, ka 2017. gada decembrī Nils Ušakovs devas darba vizītē uz Vašingtonu, kur tikās ar senatoru Lindsiju Gremu, Nacionālā izlūkošanas dienesta pirmo direktoru Džonu Negroponti. Viņam bija tikšanās arī Nacionālās drošības padomē, Kongresā un Valsts departamentā. Ušakovs informēja, ka galvenā tēma pārrunās bija mazākumtautību skolu reforma Latvijā.

Мэр Риги Нил Ушаков - Sputnik Latvija
Ušakovs: Mēs dzīvojam laikā, kas arvien vairāk sāk atgādināt aukstā kara laiku

Par braucienu uz ASV Ušakovs stāstīja savā lapā Facebook un publicēja fotogrāfijas ar kolēģiem no ASV.

"Galvenais temats, par ko runāju — Latvijas valdības plāni likvidēt bilingvālo izglītību. Izteicu tieši savu pozīciju kā partijas Saskaņa līderis un Rīgas mērs — skolu reforma rada nopietnus riskus iekšējai stabilitātei un Latvijas drošībai un ir vērtējami vienīgi kā politiska provokācija," — paziņoja Ušakovs.    

Ziņu lente
0