Politika

The Guardian: Polija un Baltijas valstis varētu izsūtīt Krievijas diplomātus

CC0 / pixabay / falcoФлаги стран Балтии на променаде
Флаги стран Балтии на променаде - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lietuva sāks izsūtīt Krievijas diplomātus, sākot ar pirmdienu, tādu iespēju tāpat neizslēdz Francija, Polija, Igaunija un Latvija.

RĪGA, 23. marts – Sputnik. Krievijas diplomātu izsūtīšanas iespēju sakarā ar bijušā GIP darbinieka Sergeja Skripaļa noindēšanas lietu izskata Francija, Polija un Baltijas valstis, raksta avīze The Guardian.

Iepriekš informācijas avoti ES samitā Briselē apstiprināja, ka virkne valstu pēta jautājumu par iespējamu Krievijas diplomātu izsūtīšanu vai savu diplomātu atsaukšanu no Krievijas Solsberijas incidenta dēļ.

Saskaņā ar izdevuma datiem, šo valstu skaitā ir Francija, Polija, Latvija, Lietuva un Igaunija. Iepriekš Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite Eiropas Padomes sēdē paziņoja: "Mēs visi izskatām šādus mērus."

Lietuvas ārlietu ministrs Lins Linkēvičs aicināja atņemt Krievijai tiesības Pasaules čempionāta futbolā rīkošanai 2018. gadā.

"Krievijā viss tiek izmantots politisku mērķu sasniegšanai, un dot iespēju Krievijai lepoties ar to, ka viņa ir pasaules "reliģijas" — futbola galvaspilsēta, godīgi sakot, nedomāju, ka tas ir produktīvi," — pateica viņš.

Neskatoties uz to, kā raksta The Guardian, ne visi Eiropas līderi bija pārliecināti par to, ka Krievija ir saistīta ar uzbrukumu Skripaļiem.

Здание Совета Европы в Страсбурге - Sputnik Latvija
Politika
Eiropas Savienība grasās atsaukt savu vēstnieku no Krievijas

Grieķijas premjerministrs Aleksis Ciprs pirms sarunas ar Lielbritānijas premjerministri Terēzu Meju ieņēma uzmanīgu pozīciju "Mums ir jāizsaka solidaritāte Lielbritānijai un britu tautai, taču tajā pašā laikā mums ir jāveic izmeklēšana," — pateica viņš.

Luksemburgas premjerministrs Ksavjē Betels, jurists pēc izglītības, pateica, ka vēlas uzklausīt Mejas pozīciju pirms viņš pieņems lēmumu.

Pirms tikšanās ar Meju nedz Eiropas Padomes prezidents Donalds Tusks, nedz Eiropas Komisijas vadītājs Žans Klods Junkers neatbalstīja viņas pozīciju par to, ka Krievija tagad ir stratēģisks ienaidnieks. Preses konferencē ceturtdien abi uzstāja, ka izklāstīs savu pozīciju vēlāk.

Šodien kļuvis zināms, ka Lietuva pirmdien sāks izsūtīt Krievijas diplomātus, vēsta Sputnik Lietuva.

Ziņu lente
0