Politika

Tramps informējis par iespēju atteikties no prezidentūras termiņa ierobežojumiem

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidentam šķiet interesanta Ķīnas ideja atcelt valsts vadītāja pilnvaru pildīšanas termiņu skaita ierobežojumu.

RĪGA, 4. marts — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps nosaucis par "satriecošu" ĶTR priekšsēdētāja Sji Dziņpiņa ierosinājumu atteikties no valsts vadītāja pilnvaru pildīšanas termiņu skaita ierobežojuma, vēsta Sputnik Baltkrievija, atsaucoties uz vietējiem medijiem.

"Es domāju, tas ir satriecoši. Iespējams, mums to vajadzētu kādreiz pamēģināt," – sestdien paziņoja Tramps.

Vēl vairāk, viņš uzskata, ka jāaizliedz iniciēt ASV prezidenta impīčmenta procedūru, ja viņš nav izdarījis noziegumu.

Kongresmeņi reaģēja nekavējoties: viņi pauda viedokli, ka tamlīdzīga ideja ir "antiamerikāniska". ASV Kongresa Pārstāvju palātas loceklis Ro Hanna savā lapā sociālajā tīklā Twitter komentēja valsts vadītāja izteikumus.

"Vienalga, vai tas ir joks, vai ne, runas par mūža valdīšanu kā Sji Dziņpinam ir antiamerikāniskākā doma, ko būtu varējis pieļaut ASV prezidents. Džordžs Vašingtons būtu zārkā otrādi apgriezies," – viņš raksta.

Atgādināsim, ka aizvadītās nedēļas nogalē pēc Ķīnas Komunistiskās partijas Centrālās komitejas politbiroja sēdes partija publicēja valsts pamatlikuma grozījumu projektus, kuri cita starpā paredz atteikties no ierobežojuma ieņemt ĶTR priekšsēdētāja posteni tikai uz diviem piecu gadu termiņiem.

Ja iniciatīva tiks pieņemta, pašreizējais valsts līderis Sji Dziņpins varēs atkārtoti piedalīties vēlēšanās 2023. gadā un saglabāt ĶTR priekšsēdētāja vietu.

Ziņu lente
0