Politika

Tramps piedraudējis Eiropas Savienībai ar nodokli automašīnām

© AP Photo/Alex BrandonПрезидент США Дональд Трамп, архивное фото
Президент США Дональд Трамп, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents Donalds Tramps piedraudējis ieviest nodokli ES ražotajām automašīnām ASV tirgū.

RĪGA, 4. marts — Sputnik. ASV prezidents Donalds Tramps piedraudējis ieviest nodokli Eiropas automašīnām, ja ES turpinās palielināt nodevas amerikāņu uzņēmumiem, kuri strādā kontinentā.

"Ja Eiropas Savienība vēlas arī turpmāk palielināt pašreizējās masīvās nodevas un barjeras tur strādājošajām amerikāņu kompānijām, mēs vienkārši ieviesīsim nodokli viņu automašīnām, kas brīvi parādās ASV. Viņi padara neiespējamu mūsu auto (un citu preču) pārdošanu tur. Milzīga līdzsvara trūkums tirdzniecībā," – uzrakstīja Tramps savā lapā Twitter.

Decembrī Tramps parakstīja likumu par nodokļu reformu, kuras galvenais jaunievedums ir korporāciju peļņas nodokļa samazināšana no 35% līdz 21%. Reformas galvenais uzdevums ir investīciju atgriešanās ASV ekonomikā – augsto nodokļu dēļ daudzi uzņēmumi investēja līdzekļus ārvalstu tirgos. ASV vadītājs paziņoja, ka tiek ieviestas nodevas tērauda ievešanai 25% apmērā un alumīnija ievešanai 10% apmērā.

Eiropas Komisija pauda nožēlu par nodevu ieviešanu tērauda importam no ES. Komisijas vadītājs Žans Klods Junkers paziņoja, ka Brisele reaģēs "stingri un atbilstoši", lai aizsargātu savas intereses.

Ziņu lente
0