Politika

Briselē izvērtēs "Krievijas atbalstu" Katalonijai

© POOL / Pāriet pie mediju bankasМадрид, архивное фото
Мадрид, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas vēstniecība Spānijā nosodīja apgalvojumus par Maskavas ietekmi uz situāciju Katalonijā. Kremlī apgalvo, ka uzskata Katalonijas krīzi tikai un vienīgi par Spānijas iekšējo lietu.

RĪGA, 13. novembrī – Sputnik. Spānijas ārlietu ministrs Alfonso Dastiss gatavojas ierosināt ES amatpersonām izskatīt jautājumu par atbalstu Katalonijas neatkarībai, ko ar sociālo tīklu palīdzību esot sniegusi Krievija, vēsta RIA Novosti. Šo tematu viņš grasās apspriest šodien ES dalībvalstu ĀM vadītāju tikšanās laikā.

"Es izvirzīšu jautājumu par iejaukšanos, kā attīstījās dezinformācija, manipulācijas ar referendumu un tam sekojošie notikumi Katalonijā," — atzīmēja ministrs. Pēc viņa sacītā, Spānijas valdība "pierādīja", ka bija konstatēts plašs datu apjoms, kas saņemts no Krievijas un citām valstīm.

Latgales karogs - Sputnik Latvija
Vaidere uzskata neatkarības referendumu Katalonijā par Latvijai nevajadzīgu precedentu

Kā iepriekš paziņoja Dastiss, ir "pietiekams pierādījumu" tam, ka "krievu hakeri" mēģinot destabilizēt situāciju Spānijā un Eiropas Savienībā kopumā. Taču pierādījumus viņš tā arī nav sniedzis.

Pēdējo nedēļu laikā daži spāņu mediji publicēja materiālu sēriju, kuros vairākiem Krievijas plašsaziņu līdzekļiem, tostarp, telekanālam RT un aģentūrai Sputnik, tika pārmesta neobjektīvā Katalonijas krīzes izgaismošana un sociālo tīklu profilu izmantošana Spānijas negatīva tēla izveidošanai.

Piektdien trīs Spānijas valdības ministri paziņoja, ka liels ziņojumu skaits sociālajos tīklos ar Katalonijas neatkarības atbalstu tika izplatīts no Krievijas teritorijas. Taču, kā atzīmēja Spānijas aizsardzības ministre Marija Doloresa de Kospedāla, valdībai nav informācijas par Krievijas varas iestāžu sakariem ar šiem ziņojumiem.

Ziņu lente
0