Politika

Peskovs pastāstīja, kāpēc nenotika Putina un Trampa tikšanās APEC samitā

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasПресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков
Пресс-секретарь президента РФ Дмитрий Песков - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tikšanās nenotika, jo amerikāņu delegācija neizrādīja elastīgumu un nesniedza alternatīvas.

RĪGA, 13. novembris – Sputnik. ASV mēģināja saskaņot amerikāņu prezidenta Donalda Trampa un Krievijas līdera Vladimira Putina tikšanos Vjentamā APEC samita laikā, taču piedāvāja vietu un laiku, kuri bija pieejami tikai viņu pusei, paziņoja Krievijas līdera preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, vēsta RIA Novosti.

"Patiešām mēģināja saskaņot atsevišķu pilnvērtīgu tikšanos gan ar protokola dienestiem, gan ar citu kanālu starpniecību," — teica Peskovs. Saskaņā ar preses sekretāra sacīto, parasti puses piedāvā vairākus variantus, lai saskaņotu pārslogotos valstu līderu grafikus.

"Diemžēl šoreiz amerikāņi, neskatoties uz visiem mūsu Krievijas kolēģu centieniem, pēc būtības, nepiedāvāja nekādas alternatīvas," — piebilda viņš.

Viņš atzīmēja, ka "pastāv ierasta diplomātiska prakse, kad tikšanās augstākajā līmenī pēc kārtas tiek organizētas katras puses teritorijā".

Президент РФ Владимир Путин и президент США Дональд Трамп (слева) на церемонии совместного фотографирования - Sputnik Latvija
Politika
Muļķi un nīdēji: Trampu kritizē par tikšanos ar Putinu

Peskovs atgādināja, ka pārrunas Hamburgā notika amerikāņu teritorijā, un pēc diplomātiskās secības šoreiz tām bija jānotiek vietā, kuru piedāvātu Krievija.

Preses sekretārs atzīmēja, ka tikšanās nenotika, jo amerikāņu delegācija neizrādīja elastīgumu un nesniedza alternatīvas.

Maskava un Vašingtona neizslēdza iespēju, ka Putins un Tramps tiksies atsevišķās pārrunās APEC samita laikā, kas notika Vjetnamā 10. un 11. novembrī. Taču piektdien Baltajā namā paziņoja, ka pārrunas nenotiks ASV vadītāja pārpildītā grafika dēļ. Kā teica Krievijas prezidents, tas liecina par krīzes turpināšanos abu valstu starpā.

Ziņu lente
0