Politika

Eiropas Komisija: progress pārrunās par Brexit nav panākts

© AFP 2023 / Emmanuel DunandБританский флаг перед зданием Еврокомиссии в Брюсселе
Британский флаг перед зданием Еврокомиссии в Брюсселе - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pārrunas iestrēgušas jau pirmajā posmā, kura laikā cita starpā plānots apspriest arī Lielbritānijas finansiālās saistības.

RĪGA, 3. oktobris — Sputnik. Vērā ņemams progress pārrunās par Lielbritānijas izstāšanos no ES joprojām nav panākts, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti. Aģentūra citē Eiropas Savienības pārstāvi pārrunās par Brexit noteikumiem, Eiropas Komisijas locekli Mišelu Barnjē.

Lielbritānijas un Eiropas Savienības karogi - Sputnik Latvija
Kā Brexit sarežģīs dzīvi imigrantiem no ES

Uzstājoties Eiropas Parlamenta plenārsesijā Strasbūrā, viņš paziņoja: "Trijos jautājumos mēs vēl neesam panākuši būtisku progresu, lai pārietu pie nākamā pārrunu posma, pirmkārt, par iespējamo pārejas periodu (attiecībās – red.), kā arī par nākotnes attiecību struktūru."

Runa ir par trim galvenajiem pārrunu jautājumiem: abu reģionu pilsoņu tiesības, Īrijas robeža un Apvienotās Karalistes finansiālās saistības.

No 2019. gada marta Eiropas Savienību veidos 27 valstis – ņemot vērā nacionālā referenduma rezultātus, Lielbritānija izstāsies no ES. 2016. gada 23. jūnijā referendumā izstāšanos no Eiropas Savienības atbalstīja 51,9% britu, bet par valsts palikšanu savienībā balsoja 48,1%.

Ziņu lente
0