Politika

Raimonds Vējonis savā runā Ģenerālajā asamblejā aicināja veikt ANO reformas

© REUTERS/Lucas JacksonПрезидент Латвии Раймондс Вейонис на 72-й Генеральной Ассамблее ООН
Президент Латвии Раймондс Вейонис на 72-й Генеральной Ассамблее ООН - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Uzstājoties 72. ANO Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā, Latvijas prezidents Raimonds Vējonis runāja par ANO reformu nepieciešamību un klimata izmaiņu problēmām.

RĪGA, 21. septembris – Sputnik. Latvijas prezidents Raimonds Vējonis, uzstājoties 72. ANO Ģenerālajā asamblejā Ņujorkā, aicināja cieši pieturēties pie Eiropā pastāvošajiem drošības un kārtības noteikumiem.

"Jaunu konfliktu novēršanai ļoti būtiska ir pašreizējo konfliktu atrisināšana. Mums ir jāsaglabā stingra nostāja attiecībā uz noteikumos balstītu drošības kārtību Eiropā," — paziņojis Vējonis.

Lielāko starptautisko problēmu vidū prezidents nosauca kodolizmēģinājumus Ziemeļkorejā, Sīrijas konfliktu un globālo terorismu. Viņš izteica atbalstu ANO ģenerālā sekretāra Antoniu Gutereša plāniem reformēt ANO, lai organizācijas darbs kļūtu efektīvāks.

"Jaunais ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterrešs tika ievēlēts pārmaiņu laikā. Latvija atzinīgi vērtē viņa iecelšanu un pilnībā atbalsta viņa redzējumu par efektīvāku ANO. Reformas nekad nav viegls uzdevums, taču ar pacietību, skaidri noteiktiem mērķiem un ANO sistēmas un dalībvalstu savstarpēju sadarbību tas ir iespējams. Mēs pilnībā atbalstām ģenerālsekretāru visos viņa centienos," uzsvēra Vējonis.

Tāpat viņš atzīmēja planētas klimata izmaiņu problēmu atrisināšanas nepieciešamību, kuras ir vieni no nabadzības un bēgļu plūsmas iemesliem.

Ziņu lente
0