Politika

Eirodeputāte nosūtījusi Mogerīni pieprasījumu par Šengenas vīzām Krimas iedzīvotājiem

© Foto : yanatoom.eeЯна Тоом.
Яна Тоом. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc eirodeputātes domām, varētu izmantot vēsturisko neatzīšanas politikas pieredzi, kad ASV un daudzas Rietumvalstis oficiāli neatzina Igaunijas, Latvijas un Lietuvas iekļaušanu PSRS sastāvā, taču padomju laikos Baltijas valstu iedzīvotājiem bija iespēja saņemt vīzas braucieniem uz Rietumvalstīm.

RĪGA, 17. jūlijs – Sputnik. Eiroparlamenta deputāte no Igaunijas Jana Toma nosūtīja ES diplomātijas vadītājai Federikai Mogerīni pieprasījumu ar jautājumu par to, kādā veidā Krimas iedzīvotāji var saņemt Šengenas vīzas, vēsta RIA Novosti.

Шествие Бесcмертный полк в Севастополе - Sputnik Latvija
Krimas valdība atgādināja, ka ukraiņi ir vienmēr laipni lūgti pussalā

"Vairāk nekā 90% Krimas iedzīvotāju ieguva Krievijas pilsonību pēc 2014. gada notikumiem, ņemot vērā, ka de facto pussala atrodas Krievijas efektīvajā kontrolē. Šīs personas nevar saņemt Šengenas vīzas vēstniecībās, kuras strādā Kijevā, sakarā ar nepieciešamo dokumentu neesamību (Ukrainas uzturēšanās atļauju un t.t.). Vairumam cilvēku Krimā vairs nav spēkā esošu Ukrainas pašu. Un arī brauciens uz Kijevu ir ļoti sarežģīts, jo Krimai nav adekvātas transporta satiksmes ar Ukrainu," — teikts pieprasījumā.

Toma lūdza Eiropas diplomātijas vadītāju atbildēt, vai Maskavas vai Kijevas vēstniecībās var iegūt Šengenas vīzu Krimas izsniegtā Krievijas pasē, un vai pastāv kādi izņēmumi. Tāpat viņa vaicājusi, vai tiek plānots pārskatīt Šengenas vīzu izsniegšanas politiku Krimas iedzīvotājiem. Atbildi uz pieprasījumu Jana Toma cer saņemt līdz oktobrim.

Ziņu lente
0