Politika

Polijas prezidents parakstījis rīkojumus par karavīru nosūtīšanu uz Baltijas valstīm un Rumāniju

© Sputnik / Стрингер / Pāriet pie mediju bankasPolijā dislocēts NATO bataljons
Polijā dislocēts NATO bataljons - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijā ieradīsies 9. kavalērijas brigādes tanku rota, karavīru kontingents – 200 cilvēki. Saskaņā ar rīkojumu, dislokācijas laiks ilgs no 2017. gada 1. maija līdz 31. decembrim.

RĪGA, 4. maijs — Sputnik. Polijas prezidents Andžejs Duda parakstījis rīkojumus par karavīru nosūtīšanu uz Baltijas valstīm un Rumāniju, vēsta RIA Novosti.

Trešdien oficiāli publicēti divi prezidenta rīkojumi "par Polijas militārā kontingenta izmantošanu NATO klātbūtnes ietvaros Rumānijā un Baltijas valstīs, pārsvarā — Latvijā".

Polijas kontingents Rumānijā sasniegs 250 cilvēkus, Baltijas valstīs — 200 karavīrus.

Dokumenti ir saistīti ar NATO samitā Varšavā 2016. gada jūlijā pieņemtajiem lēmumiem par alianses austrumu flanga pastiprināšanu. Abos rīkojumos Polijas karavīru dislokācijas laiks Rumānijā un Baltijā ilgs no 2017. gada 1. maija līdz 31. decembrim.

Polijas aizsardzības ministrs Antonijs Macerevičs - Sputnik Latvija
Polija ar NATO spēkiem vēlas pasargāt Lietuvas robežu no Krievijas


Uz Latviju Polija nosūtīs 9. kavalērijas brigādes tanku rotu. Uz Rumāniju dosies rota, kas bruņota ar 17. mehanizētās brigādes bruņotajām automašīnām.

Polijas mediji informē, ka Polijas bruņoto spēku operatīvā komandcentra priekšnieka vietnieks, brigādes ģenerālis Slavomirs Voicehovskis atzīmēja, ka kontingents abās valstīs būs dislocēts pēc rotācijas principa.

2016. gada jūlijā NATO samitā Varšavā tika pieņemts lēmums izvietot Lietuvā, Latvijā, Igaunijā un Polijā četrus NATO starptautiskos bataljonus alianses "austrumu flanga nostiprināšanai ar spēkiem, kas pārsniedz četrus tūkstošus cilvēku. Bataljonu formēšanu uzņēmās Lielbritānija, Vācija, Kanāda un ASV.

Latvijā ieradīsies Kanādas, Polijas, Itālijas, Spānijas, Slovēnijas un Albānijas bruņoto spēku daudznacionālais bataljons.

Ziņu lente
0