Politika

ASV kongresmene Sīrijā tikusies ar Asadu

© SANA/Handout via REUTERSПрезидент Сирии Башар Аль-Асад во время интервью с журналистам в Дамаске
Президент Сирии Башар Аль-Асад во время интервью с журналистам в Дамаске - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Demokrāte Gabarda šomēnes devās situācijas izpētes braucienā uz Damasku un Alepo, kur viņa tikās ar bēgļiem, Sīrijas opozīcijas līderiem, abu pušu karotāju radiniekiem, kā arī ar Asadu.

RĪGA, 26. janvāris – Sputnik. ASV kongresmene Talsi Gabarda, kas nesen slepenā braucienā apmeklēja Sīriju, trešdien paziņoja, ka centienos izbeigt gadiem ilgo konfliktu tikusies ar prezidentu Bašaru al Asadu, informē LETA.

Demokrāte Gabarda šomēnes devās situācijas izpētes braucienā uz Damasku un Alepo, kur viņa tikās ar bēgļiem, Sīrijas opozīcijas līderiem, abu pušu karotāju radiniekiem, kā arī ar Asadu.

"Sākotnēji es negrasījos tikties ar Asadu, bet, kad man tika sniegta šāda iespēja, es jutu, ka ir svarīgi to izmantot," – paziņojumā apliecināja kongresmene.

"Es uzskatu, ka mums ir jābūt gataviem tikties ar ikvienu, ja pastāv iespēja, ka tas var sekmēt kara izbeigšanu, kas Sīrijas tauta nodara smagas ciešanas," – viņa norādīja.

Vēlāk intervijā telekanālā CNN viņa piebilda: "Lai arī ko jūs domātu par prezidentu Asadu, fakts ir tāds, ka viņš ir Sīrijas prezidents. Lai rastos jelkāda iespēja stabilam mieram, ir jānotiek sarunai ar viņu."

35 gadus vecā Gabarda savulaik bija Havaju salu Nacionālās gvardes dalībniece un tika norīkota uz Irāku.

ASV karogs - Sputnik Latvija
ASV Finanšu ministrija ieviesusi sankcijas pret Sīrijas amatpersonām un armiju

"Mums ir jābeidz tiešā un netiešā veidā atbalstīt teroristus. Tiešā veidā, nodrošinot bruņojumu, apmācot un sniedzot loģistikas atbalstu nemiernieku grupējumiem, kas ir saistīti ar "Al Qaeda" un "Islāma valsti", un netiešā veidā ar Saūda Arābijas, Persijas līča valstu un Turcijas starpniecību, kas tad savukārt atbalsta šos teroristu grupējumus," – uzsvēra politiķe.

Gabarda tikās ar Donaldu Trampu divas nedēļās pēc viņa uzvaras 8. novembra prezidenta vēlēšanās, lai spriestu par Sīriju, raisot minējumus, ka viņa varētu ieņemt amatu Pentagonā vai Valsts departamentā. Viņa ilgstoši iestājusies pret ASV centieniem panākt režīma maiņu Sīrijā, skaidrojot, ka valsts ieslīgs haosā, ja Asads tiks gāzts no amata.

Pilsoņkarš Sīrijā notiek kopš 2011. gada.

Atbilstoši jaunākajām sīriešu aktīvistu aplēsēm karā dzīvību zaudējuši jau vairāk nekā 310 000 cilvēku.

Ziņu lente
0