Politika

Eirozona vairs nefunkcionē, uzskata Eiropas Parlamenta deputāts

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Pāriet pie mediju bankasЗдание Европарламента в Страсбурге
Здание Европарламента в Страсбурге - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Politiķis uzskata, ka pašreizējo situāciju būtu iespējams atrisināt nevis glābjot Eiropas finanšu sistēmu, bet gan finansējot reālo ekonomiku – patiešām rentablus projektus.

RĪGA, 22. novembris — Sputnik. Eirozona vairs nefunkcionē, pirmdien paziņojis Eiropas Parlamenta (EP) deputāts no Francijas, parlamenta frakcijas "Nāciju un brīvību Eiropa" loceklis Žans Luks Šafauzers, informē RIA Novosti.

"Eirozona vairs nefunkcionē. Nav redzamu priekšrocību. Pārpalikumi no Ziemeļiem (no finansiālā ziņā plaukstošām eirozonas dalībvalstīm – red.) vairs nenokļūst Dienvidos (valstīs, kas saskārušās ar finansiālām grūtībām – red.). Tai (eirozonai- red.) vairs nav jēgas," – viņš paziņoja, uzstājoties EP plenārsesijā Strasbūrā.

Денежные средства в сумме 5000 евро - Sputnik Latvija
Reuters: Somijas parlaments apspriedīs izstāšanos no eirozonas

Sēdi translēja EP videodienests.

Politiķis uzskata, ka pašreizējo situāciju būtu iespējams atrisināt, nevis glābjot Eiropas finanšu sistēmu, bet gan finansējot reālo ekonomiku – patiešām rentablus projektus.

Eksperti skaidro, ka par Eiropas Savienības finansiāli ekonomiskās krīzes iemeslu lielā mērā kļuvusi eirozonas sistemātiskā nepilnība, jo tās monetāro politiku īsteno Eiropas Centrālā banka (ECB), bet ekonomisko, nodokļu un budžeta politiku – ES valstu suverēnās valdības. Šī strukturālā pretruna ir cēlusies jau 80. gados, kad veidojās Eiropas vienotās valūtas koncepcija.

Ziņu lente
0