Politika

Donalds Tramps uzskata, ka Krievijas kodolpotenciāls ir spēcīgāks nekā ASV

© Foto : Gage SkidmoreДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta kandidāts no Republikāņu partijas uzskata, ka Maskava pastāvīgi paplašina savas kodolieroču iespējas, bet Vašingtona savus arsenālus vairs neatjauno.

RĪGA, 27. septembris – Sputnik. Krievijas kodolieroču arsenāls ir jaunāks, ASV iespējas ir novecojušas, paziņojis Republikāņu partijas kandidāts Donalds Tramps, informē RIA Novosti.

"Krievija paplašina (savas iespējas – red.), viņiem ir daudz jaunākas iespējas nekā mums, mēs neko neatjaunojam," – norādīja Tramps debatēs ar savu sāncensi Hilariju Klintoni, jautāts par viņa viedokli kodolieroču jautājumā.

Kodolieroču draudus Tramps nosauca par lielākajiem. Republikānis piebilda, ka par ideālu uzskata pilnīgu atteikšanos no šādiem ieročiem, taču neplāno sākt atbruņošanos pirmais, ja ieņems prezidenta posteni.

"Ja (tiks izmantoti — red.) kodolieroči, tās būs beigas, taču vienlaikus mums jābūt gataviem. Neko nedrīkst vākt nost no galda," – viņš atzīmēja.

Hilarija Klintone kārtējo reizi paziņoja, ka Trampu nedrīkst pielaist pie kodolieročiem. Amerikāņu priekšvēlēšanu kampaņas noteikumi nosaka, ka debatēs var piedalīties kandidāti, kurus atbalsta 15% valsts iedzīvotāju. Nesenā aptauja, ko veica telekompānija ABC un avīze Washington Post, apliecināja, ka Hilarija Klintone apsteidz Trampu par diviem procentiem – 46% pret 44%. Jaunā ASV prezidenta vārds kļūs zināms 8. novembrī.

Ziņu lente
0