Politika

Klintone nostiprina līdera pozīcijas

© Sputnik / Никита Шохов / Pāriet pie mediju bankasASV Demokrātiskās partijas kandidāte Hilarija Klintone. Foto no arhīva
ASV Demokrātiskās partijas kandidāte Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amerikāņu mediji seko līdzi vēlētāju noskaņojumam pēc divu lielāko partiju valstī – Republikāņu un Demokrātu kongresiem.

RĪGA, 5. augusts — Sputnik. ASV Demokrātiskās partijas kandidāte Hilarija Klintone popularitātes ziņā apsteidz republikāņu Donalda Trampu par 9%, liecina NBC un laikraksta Wall Street Journal kopīgi veiktā pētījuma dati.

ASV prezidenta kandidāte Hilarija Klintone. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Klintone runā par Trampu divreiz vairāk, nekā Tramps – par Klintoni

Šobrīd atbalstīt Klintoni vēlēšanās gatavi 47% vēlētāju, bet Trampu atbalsta tikai 38% no aptaujāto skaita.

Īpaši aktīvi demokrātu kandidāti atbalsta afroamerikāņi un citu mazākumtautību pārstāvji. Klintonei dot priekšroku arī sievietes un jaunieši.

Par Trampu gatavi balsot vecākās paaudzes vēlētāji bez augstākās izglītības no balto iedzīvotāju skaita.

Aptaujas dalībnieki visbiežāk atzīst Trampa spējas veiksmīgi risināt uzdevumus ekonomikas jomā, taču uzskata, ka Klintone labāk tiks galā ar migrācijas jautājumiem, viņai ir lielākas izredzes izvest valsti no krīzes un apvienot iedzīvotājus.
Pirms abu partiju kongresiem organizētā NBC un Wall Street Journal aptauja liecināja, ka Klintone apsteidz savu konkurentu, taču tobrīd viņas priekšrocība bija pieticīgāka — tikai 5%.

Citas sabiedriskās domas aptaujas uzrādīja līdzīgus rezultātus. Telekompānija Fox News ziņo, ka Klintone apsteidz Trampu par 10%, bet aģentūras Reuters un kompānijas Ipsos dati rada, ka Klintonei ir 8% priekšrocība.

Saskaņā ar McClatchy un Marist aptauju, Klintone sasniegusi rekordaugstu pārsvaru — 15%. Šo faktu analītiķi skaidro ar to, ka Demokrātu partijas kongress noticis pēc republikāņu sapulces, tātad respondentu atmiņā svaigāki ir arī iespaidi par demokrātu runām, kurās tiek aktīvi kritizēts Donalds Tramps.

 

Ziņu lente
0