Politika

Putins ieteica somiem pārcelt ražotnes uz Krieviju

© Sputnik / Алексей Дружинин / Pāriet pie mediju bankasKrievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Eiropas valstis, kas cieš no Krievijas ieviestajām kontrsankcijām, varētu samazināt savus zaudējumus, lokalizējot savas ražotnes Krievijā, kā arī investējot līdzekļus Krievijas ekonomikā.

RĪGA, 2. jūlijs — Sputnik. Šo ierosinājumu Krievijas prezidents Vladimirs Putins izteica, tiekoties ar savu somu kolēģi Sauli Nīnisti, vēsta Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Kāds var būt risinājums šajos (abpusējo sankciju — red.) apstākļos, neko nepārkāpjot? Risinājums ir – produkcijas ražošanas lokalizācija Krievijas teritorijā," — teica Putins.

"Daži somu partneri tā rīkojas. Piemēram, kompānija Valio tagad ražo Krievijā 90% produkcijas, ko agrāk pārdeva Krievijas teritorijā, taču ieveda no Somijas," — viņš minēja piemēru.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Putins: Krievija nepadosies provokācijām

"Investīcijas arī varētu palīdzēt mazināt zaudējumus, ko nes pašreizējā situācija," — piebilda Krievijas prezidents. Pēc tam viņš pajokoja: "Ir arī citi risinājumi. Vērsieties pie Londonas, tur jums droši vien ieteiks, ko darīt," —teica Putins. "Domāju, ka mēs arī bez Londonas padomiem teiksim galā," — smaidot attrauca Somijas prezidents Sauli Nīniste.

Somijas un Krievijas tirdzniecības un ekonomikas attiecības var attīstīties ārpus spēkā esošajiem ierobežojošiem pasākumiem, informēja Somijas prezidents Sauli Nīniste kopīgajā preses konferencē pēc sarunām ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Nīniste norādīja, ka viņš piektdien vēlreiz apspriedīs šo jautājumu ar Krievijas prezidentu.

"Pie vakariņu galda mēs apspriedīsim mūsu tirdznieciskās un ekonomiskās attiecības un darīšanas. Tajās vērojams ievērojams kritums, manuprāt, galvenokārt starptautiskās ekonomikas dēļ, tomēr, neskatoties uz spēkā esošajiem ierobežojošajiem pasākumiem, ir pietiekami daudz iespēju attīstīt šīs attiecības un cīnīties pret starptautisko konjuktūru," — teica Somijas prezidents.

Ziņu lente
0