Viedoklis

Kanādas karavīriem Latvijā ir nepieciešams frizieris. Vietējos lūdzam netraucēt

CC BY 2.0 / U.S. Army / Sarah Tate / Канадский солдат
Канадский солдат - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Manikīrs, permanents, fitness un nelatviešu bārddzinis ierakumu "šajā pusē" Latvijā: NATO rosina skaistuma cīņas.

Nezināma iemesla dēļ šo ziņu, kas tika iztulkota latviešu valodā, lasītāji-latvieši nodēvēja par viltus ziņu. Avīze "Segodņa", atsaucoties uz Kanādas Bruņoto spēku oficiālo mājaslapu, publicēja informāciju par to, ka tai ir nepieciešami pilsoņi-frizieri darbam Latvijā un Kuveitā (Kanādas karavīri, kā zināms, veido NATO kontingenta kodolu Latvijā).

Alga tā neko – no 47 780 līdz 52 970 Kanādas dolāriem gadā, jeb 2 600 – 2 900 eiro mēnesī. Plusā nāks piemaksas, kuras par dienēšanu ārzemēs izmaksā karavīriem.

Строительство жилых домов - Sputnik Latvija
Ādažu novadā plānots uzbūvēt karavīru dzīvojamās telpas par 18 miljoniem eiro

Kas tad aizskāra latviešu komentētājus? Kognitīvā disonanse? Jo oficiālā propaganda, Latvijas valdības pārstāvji un Aizsardzības ministrijas ierēdņi daudzas reizes stāstīja, cik izdevīgi Latvijas biznesam būšot NATO karavīru izvietošana Latvijā. Kā uz militāro pasūtījuma rauga augs Latvijas rūpniecība, kāda gan dzīve sāksies mazajam biznesam.

Taču es kaut kā neatceros pasakainos līgumus, ja nu vienīgi kaut kāda firma, it kā, presē vai nu katliņus NATO karavīriem, vai nu patronu čaulas.

Nelatviešu bārddzinis

Protams, skāde. Ar frizieriem taču mūsu valsts ir spējīga nodrošināt drosmīgos sabiedrotos, lai viņiem viss būtu tik skaisti, ka viņiem gribētos padoties bez kaujas. Taču tā spriež tikai tuvredzīgie.

Jo, pirmkārt, frizieris ir uzticamības persona, līdzīgi advokātam vai vieglas uzvedības sievietei, frizierim ir viegli izpļāpāt dislokācijas vietas un raķešu sistēmu, ņemot vērā vēl arī to, ka viņam rokās ir skuveklis. Otrkārt, iespējams šādam bārddzinim jāprot ne vien griezt, bet vienlaikus arī šaut, iznīcinot pretinieka dzīvo spēku un viņa tehniku, metot granātas.

Канадский военный из сводного батальона НАТО в Латвии готовит гребешки - Sputnik Latvija
Kareive sūdzas par "neestētiskajām" ainām Ādažu militārās bāzes ēdnīcā

Un, treškārt, kā zināms šobrīd stilīgā bārdas nēsāšana nākusi no mežcirtējiem, un tieši Kanādu milzīgā mežu skaita dēļ var nosaukt par mežcirtēju dzimteni un bārdas modes veicinātāju. Tāpēc, visu cieņu latviešu frizieriem, bet diez vai viņi zina, kā noskūt īstu mežcirtēju. Un pie tam "Kanādas" frizūra arī jau sen kļuvusi par klasiku.

Starp citu, šobrīd Kanādas Bruņoto spēku mājaslapā ir jauns sludinājums – karavīriem Latvijā ir nepieciešami… fitnesa instruktori. Un kaut kas līdzīgs kūrortu animatoriem.

Vai jūs nekad neesat redzējuši, kā ar aerobiku nodarbojas milzīgi bārdaini veči? Neiespējams pēc savas nežēlības un skaistuma skats.

Te, protams, parādīsies gribētāji pajokot. Taču patiesībā temats ir ļoti nopietns, acīmredzams, nebaidos no šī vārda, civilizāciju konflikts.

Manikīrs, permanents, fitness

Pēdējā laikā daudz tiek runāts par to, ka kari kļuvuši citādi. Tagad, saka, it kā nevajagot tupēt ierakumos antisanitāros apstākļos un barot utis.

Район адажского полигона - Sputnik Latvija
Ādažos sūdzas par NATO karavīru "cūcību"

Nē, šodien kauja notiek ar pogas spiešanu un vadības kloķa kustināšanu. Un tādos apstākļos, saprotiet, manikīrs, permanents, fitness un pat heteroseksuālisma druska nav pretrunā ar militāro nolikumu.

Un tāpēc virtuālā šajā pusē, kas iet paralēli pasaules ļaunuma asij, ierakumam, smaržo pēc parfimērijas. Bet tajā pusē – ož pēc paģirām un kājautiem. Šajā pusē – pozitīvi, uz visiem 360 grādiem smaidoši kopti karavīri. Tajā pusē – drūmi, neskūti, pieraduši paciest kara laika nepieejamās lietas mežoņi, kurus, turklāt, ar prātu nesapratīsi.

Kurš tad uzvarēs šajā karā? Vai tiešām frizieri?

Ziņu lente
0