Viedoklis

Levits parādīs, kurp iet. Latvijā gandrīz noskaidrojies nākamais prezidents

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ja Latvijā esi vienu reizi nobalsojis, tālāk tavā vietā balsos citi – nepavisam ne tie, par ko balsoji tu.

Koalīcijas partijas vienojušās izvirzīt valsts prezidenta amatam ES tiesas tiesnesi Egilu Levitu. Viņš ir nacionālistiski iekrāsots un noskaņots pilsonis. Ar viņa atbalstu tika uzrakstīta Satversmes preambula, kurā stāstīts, ka Latvija ir valsts latviešiem, atgādināja radio Sputnik autors Pjotrs Maļejevs.

Он вскипятил Латышскую Латвию: Линдерман о том, кто поссорил русофобов с антисемитами - Sputnik Latvija
Video
Lindermans: Levitam līdzīgu prezidenta kandidātu Latvijā vēl nav bijis

Latvija ir parlamentāra valsts. Pat ultraparlamentāra. Viss darīts megademokrātijas un sabiedrības ērtību labad. Esi vienu vienu reizi nobalsojis, tālāk tavā vietā balsos citi – nepavisam ne tie, par ko balsoji tu. Tāpēc valstī nav prezidenta vēlēšanu – valsts pirmo amatpersonu izvēlas Saeima. Tur visu izšķir koalīcija. Kā partijas vienosies, tā būs. Parasti vienojas kabinetos, paklusām, nosvērti, paslepu. Kā redzat, valsts ir labi sakārtota, par lielu skaudību visādiem totalitāriem pārpratumiem.

Patlaban koalīcija Latvijā ir tik demokrātiska, ka demokrātiskāka vairs nevar būt. To izveidojusi partija, kura vēlēšanās ieņēma septīto vietu. Valdību veidoja vairāk nekā simt dienas, izsverot visus "pret" un atmetot nevajadzīgus solījumus. Galu galā viss pakļaujas tautas gribai: tie, par ko balsoja tauta, neko neizlemj. Tagad tie, par ko nebalsoja, paklusām vienojušies izvirzīt prezidentu. Un viņi nobalsos tā, kā vajag, nevis tā kā gribētos kaut kādiem tur valsts iedzīvotājiem – par to jūs varat būt droši.

Iepazīstieties – Latvijas nākamais prezidents Egils Levits. Uzvārds ir mānīgs, viņš nekur levitēt netaisās, viņš ar abām kājām stāv uz zemes. Labējais. Pārstāv labi pazīstamo Nacionālo apvienību. Radikāls rusofobs, Satversmes slavenās Preambulas autors, kurā teikts, ka Latvija ir latviešu valsts (kā gan citādi? Kam tad vēl tā varētu piederēt? Vai tad šeit vēl kāds cits ir?). Pieredzējis jurists. Lai viņu Dievs tiesā, jo viņš pats spriež tiesu. Eiropā viņš ir labi zināms, jau labu laiku strādā tur.

Pēdējā laikā prezidenti ne par mata tiesu nav priecējuši Latvijas patriotus. Gan Zatlers, gan Bērziņš, gan Vējonis - tādi pablāvi, mierinoši, bez iniciatīvas, kompromisu meklētāji, centristi. Ikvienai pārliecinātai kaislīgai personai viņi uzdzen skumjas. Kaitināja tie vārgie mēģinājumi saliedēt sabiedrību, vispārīgās frāzes un pasīvā attieksme pret Krieviju. Sirdis jau sen prasīja kaut ko drosmīgāku, tikai citas partijas neļāva.

Эгилс Левитс - Sputnik Latvija
Politika
Latvijā Levitam ir vairāk pretinieku, nekā atbalstītāju

Beidzot taču var nopriecāties, sak valsts priekšgalā stāsies mūsējais, patriots. Nav ne mazāko šaubu par to, ka Levits to vadīs pareizajā virzienā. Daudzi vatņiki jau ir noraizējušies, tātad valsts ir uz pareizā ceļa. Daži vēl savai laimei netic, iesaka pagaidīt, sak, vēl ir par agru, visādi vēl var pagriezties. Nē, Latvijā "visādi" nebūs. Valsts ir veikli iekārtota tā, lai tas jūsu "visādais" nenotiktu. Kārtībai ir jābūt. Kā kabinetos vienojušies kaut kādi neievēlēti onkuļi, tā arī būs. Tā tikai vēl trūktu, ja kaut kādas nopietnas lietas izlemtu kaut kāda tur tauta.

Autora domas var neatbilst redakcijas viedoklim.

Ziņu lente
0