Viedoklis

ASV norādījušas Kijevai robežu, ko pārkāpt nav ļauts

© Sputnik / Андрей Крылов / Pāriet pie mediju bankasКрымский мост
Крымский мост - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Rotaļājieties vien, taču neaizejiet par tālu: Kijevas aizbildņiem nācies sarāt savus lutekļus. Nevienam negribas Porošenko un viņa komandas fantāziju dēļ sākt konfrontāciju ar Krieviju pie pašām tās robežām.

Veselus piecus gadus ukraiņu politiķi centās sataustīt pieļaujamās robežas, portālā Sputnik Igaunija raksta radio Sputnik autore Darja Čeredņika.

Viņi izšķīrās par dažnedažādām provokācijām un avantūrām: sāka karu valsts dienvidaustrumos, bloķēja ūdens un elektrības piegādi Krimai, pusi iedzīvotāju pasludināja par zemcilvēkiem, organizēja valodas genocīdu. Organizēja interneta resursu, kurā publicēja to cilvēku personas datus, kuri nepiekrīt Ukrainas "ģenerālajai līnijai". "Tautas ienaidnieku" sarakstos figurē ne tikai ukraiņi vien. Sarakstā ir papilnam Krievijas pilsoņu un liels skaits eiropiešu. Taču vajāšana tīmeklī ir tīrais sīkums! Tos, kuri iebilda pārlieku skaļi, burtiski iznīcināja. Par ikdienišķu lietu kļuvusi arī izrēķināšanās ar žurnālistiem.

Taču, šķiet, robeža tomēr ir sataustīta. Mediji ziņo, ka Vašingtona neplāno atbalstīt Kijevas kārtējo avantūru – mēģinājumu izlauzties cauri Kerčas šaurumam Azovas jūrā. Spriežot pēc visa, ne tikai Vašingtona vien – arī Eiropas Savienība nesteidz sūtīt savus novērotājus uz Ukrainas kuģiem.

Kijevu atklāti brīdināja: ja Rietumu viedoklis šajā jautājumā tiks ignorēts un mēģinājums ar kauju izlauzties cauri Krievijas teritoriālajiem ūdeņiem atkārtosies, tādu demaršu partneri rietumvalstīs varētu arī atklāti nosodīt.

Tāds audzinošs rājiens. Lai Kijevai nebūtu tik skumji, tai uz dažām dienām aizlienēta liela un skaista rotaļlieta – Odesas ostā iegājis mirdzošais "Donald Cook".

Президент Украины Петр Порошенк - Sputnik Latvija
Radas deputāts pastāstīja, kā Ukrainas prezidents sastrīdējās ar vairākām NATO valstīm

Protams, mierinājums nav nekāds labais. Petro Porošenko priekšvēlēšanu reklāmas dēļ tagad labi noderētu neliels skandāliņš. Vajag taču kaut kā novērst elektorāta uzmanību no korupcijas skandāliem un saliedēt vēlētājus ap virspavēlnieku, kurš cīnās pret "ārējo agresiju".

Tagad Porošenko imidža veidotājiem un reklāmas meistariem saņemt spēkus un izdomāt kādu citu gājienu. Spriežot pēc Petro Aleksejeviča skandalozajām izdarībām, tiekoties ar vēlētājiem, - viņš izrauj telefonus, novelk cepures, pavelk aiz deguna – Ukrainas prezidenta štābā nepārprotami iestājusies radošā krīze. Jaunu avantūru un mahināciju izgudrošanai laika tikpat kā vairs nav. Pie tam vēl nav zināms, vai tās neizies ārpus robežām. Izrādās, tādas tomēr ir nospraustas.

Autora domas var neatbilst redakcijas viedoklim.

Ziņu lente
0